DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Haas: Nincs jó amerikai pilóta az F1-hez

Második évén van túl a száguldó cirkuszban a Haas, de eddig nem foglalkoztattak hazai versenyzőt. Günther Steiner jelenleg nem is lát senkit az Egyesült Államokból, akit szerződtetni tudna csapatához.

A 2016-ban csatlakozó istálló eddig három versenyzőt alkalmazott eddig: Romain Grosjean Esteban Gutierrez mellett kezdett a csapatnál a debütáló évben, tavaly pedig a mexikóit Kevin Magnussen váltotta a Haasnál.

Alexander Rossi óta nem érkezett pilóta az Egyesült Államokból, és Steiner sem lát senkit, aki az F1-be csatlakozhatna: „Jelenleg nincs amerikai versenyző a kívánságlistánkon. Ha lenne egy remek pilóta, nyilván szeretnénk megszerezni őt. Nyilván nagyon jó lenne, de egy kiváló amerikai pilóta vajon hozzánk szerződne?”

 haas-az-amerikai-pilotakrol-2018



„Csak egy amerikai, aki nem tud versenyképes lenni, nem tenne jót a sportnak. Törekszünk arra, hogy legyen hazai versenyzőnk, de vélemény szerint jelenleg senki nincsen, aki készen állna az F1-re az Amerikai Egyesült Államokban” - folytatta a tervekkel a csapatfőnök.

A Haasnál elégedettek jelenlegi párosukkal, de a pilóták maradása nem csak a csapaton múlik: „Jó lenne, ha mindketten maradnának. Hogy ők is ezt akarják-e? Ez már egy másik kérdés, de nagyon sok tényezője van ennek a dolognak. Az emberek azt akarhatják, hogy váltsunk, mi viszont nem, elégedettek vagyunk. 2019-ről még nem tudok mit mondani, de időben tájékoztatunk mindenkit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: