DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo és Ocon is a Mercedes céltábláján

Nem érezheti biztonságban magát Valtteri Bottas a Mercedesnél: 2018-ban biztos náluk fog versenyezni, de utána könnyen leválthatják. Legalábbis ez derül ki Toto Wolff nyilatkozatából.

Bár erősen zárta a szezont a finn, nem tudta megverni a pontversenyben Sebastian Vettelt, így nem a Mercedes két pilótája végzett az első két pozícióban. Ez nem is lenne baj, de Bottasnak voltak olyan periódusai az évben, amikor nagyon alulteljesített Hamiltonhoz viszonyítva. Ugyanakkor az is igaz, hogy a csapatra idén nem volt jellemző az előző évek feszültsége, amit Rosberg és Hamilton rossz kapcsolata generált. 

Bottas nyugalmat hozott magával a Mercedeshez a 2017-es esztendőben, amit Wolff is elismer: „Nagy előnyünkre vált ebben a szezonban, hogy Valtteri és Lewis között ilyen jó kapcsolat uralkodott. Eddig úgy gondoljuk, hogy szeretnénk velük folytatni, mindkettőjükre számítunk 2018-ban, de be kell vallanunk, hogy 2019-es év nagyon izgalmas lesz.”

 wolff-2019-rol



Daniel Ricciardo korábban elmondta, szeretné kivárni, hogy alakulnak az erőviszonyok, ezért nem akar rögtön szerződést hosszabbítani a Red Bull-lal. Lehet, hogy az ausztrál halogatása tényleg meghozza neki a várt eredményt, hiszen a Mercedes csapatfőnöke is számol azzal, hogy Ricciardo 2019-re felszabadul: „Van néhány fiatal versenyző, aki addigra már tapasztaltabb lesz, ráadásul néhány nagyon jó pilóta válik szabaddá, például Daniel.”

Wolff még egy nevet említett a lehetséges érkezők közül, ha Bottas nem teljesítene az elvárásoknak megfelelően: „Esteban is a versenyzőink egyike, akiket szemmel tartunk, de a csapat most minden erejével Valtteri mögött áll.”

„Egyelőre azt kell látnunk, hogy alakul a szezon első harmada. Vajon elég jó és erős lesz-e az autónk. Ez az, amire most koncentrálnunk kell. Ezután tudunk mindent kielemezni, és remélhetőleg jó döntést hozni” - zárt az elsődleges céllal az osztrák szakember. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: