DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Mercedestől kért tanácsot Ocon Perez ellen

A Force India F1-es pilótája Toto Wolffhoz fordult a Belga Nagydíj után és tanácsot kért tőle, hogy hogyan oldja meg a csapaton belüli feszültséget Sergio Perezzel - szerinte közben rendezték a viszonyukat.

Bár félig-meddig újoncként került a Force Indiához a 2017-es szezonra Esteban Ocon, a francia pilóta nagyon hamar jelezte, hogy nem második számúnak érkezett: fokozatosan ledolgozta a hátrányát Sergio Perezzel szemben, a két versenyző pedig többször is összeakadt a pályán, hol Perez, hol Ocon hibájából.

A Mercedes-támogatással rendelkező fiatal a spái incidens (amikor azt mondta Perezről, hogy az megpróbálta megölni őt) után Toto Wolffhoz, a németek motorsport-igazgatójához fordult. "Ez valószínűleg az első dolog volt Spa után. Felhívtam és megkérdeztem, hogy hogyan kezelte a dolgokat, amikor Lewis és Nico küzdött csapaton belül" - mondta erről a Motorsportnak Ocon.

oconperez



"Egyértelműen tanácsot kértem, a Mercedes pedig segített nekem. Meghallgattam a véleményüket, meghallgattam a Force India véleményét is, az pedig mindig jó, ha több, egymástól eltérő álláspontot hallasz. Persze különösen a Mercedesé értékes, hiszen világbajnokok, tudják, hogy miről beszélnek. Részletekbe nem mennék bele, de hasznos tanácsot kaptam" - magyarázta.

Szerinte egyébként többé-kevésbé rendezték a viszonyukat Perezzel és bár Kanadában, Azerbajdzsánban, valamint Magyarországon is volt köztük vita, vagy éppen koccanás, Spa után már nem csatázhattak egymással és megnyugodtak a kedélyek. "Fontos, hogy tiszteljük egymást és a csapat számára az is fontos, hogy jó legyen a hangulat, együtt tudjunk dolgozni és fejleszteni az autót. Talán nem fogunk együtt menni nyaralni, de kijövünk egymással."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: