DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Számomra Prost a legjobb

A Formula-1 mindenható ura volt hosszú évtizedeken át, most nyugalmasabb időszak köszöntött az életébe. Ismét véleményt mondott a száguldó cirkuszról, minden tekintetben.

2016 vége mérföldkőnek számít a Formula-1 történetében, ugyanis a legfelsőbb szinten történt tulajdonosváltás, a 87 éves brit üzletember kiszállt a sportágból, helyét a Liberty Media csoport vette át. Tény, hogy Ecclestone tette az F1-et azzá, ami, de hogyan gondolkodik most, hogy már nincs hatalmon?

A korosodó brit nem bánkódik korábbi munkahelye miatt, de a véleménye továbbra is megvan a jelenlegi viszonyokról. „Soha nem voltam még ilyen boldog, az autósportban eltöltött több, mint 50 évem alatt sosem volt ilyen nyugalomban részem még! Néha jobb lenne most is, ha több dráma övezne, de így is jól érzem magam” – nyilatkozta Bernie Ecclestone.

Bernie Ecclestone, Alain Prost és Jean Alesi 2000-ben


„Annak azért örülök, ha Max Verstappen, vagy éppen Sebastian Vettel felhív. Korábban minden pilóta hozzám sietett, ha problémájuk volt bármivel. A Formula-1 jövője? A demokráciának nincs helye a száguldó cirkuszban, erre hamarosan az új vezetők is rá fognak jönni. Egészen idáig ugyanis semmit nem sikerült elérniük” – szúrt oda kicsit a Liberty Mediának a brit üzletember.

„A Ferrari kiszállási fenyegetése? A régi, megszokott játék. Ha nem győznek, máris pánikba esnek. Max Mosley és én igen hosszú listát tudnánk írni arról, hol segítettünk a Ferrarinak. De simán letagadják”.

Ki tart Ecclestone a legjobb pilótának? „Számomra minden idők legjobbja Alain Prost. Ha egy kis szerencséje is lett volna, minimum hat világbajnoki cím sorakozna a neve mellett” – fogalmazott az F1 egykori mindenható ura. Való igaz, a professzor négy világbajnoki címe mellett reális esélye volt megnyerni az 1984-es, 1988-as, de még az 1990-es bajnokságot is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: