DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Tovább fenyegetőzik a Ferrari elnöke

Sergio Marchionne szerint nem számít semmit az, hogy beszállt az F1-be az Alfa Romeo, 2020 végén ettől még nyugodtan távozhat a teljes cég a sportágból - jelenleg nagyon messze van a megegyezés.

Továbbra sem hagyja nyugodni az F1-es közvéleményt Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke, hiszen még mindig azzal fenyeget, hogy a Scuderia 2020 végén kiszáll a sportágból - ezt pedig szerinte az sem teszi kevésbé reálissá, hogy éppen jövőre "duplázza meg erejét" az istálló azzal, hogy az Alfa Romeót visszahozza a körforgásba.

"A Sauberrel kötött egyezségünk 2020-ban jár le és ezt követően a Ferrari jövője sem biztosított a Formula-1-ben. Ez tényleg komoly, a véleménykülönbségek nem kicsik" - utalt arra az Alfa Romeo Sauber bemutatásán, hogy a 2021-re tervezett szabálymódosítások és a Liberty Media törekvései finoman szólva sem tetszenek neki.

marchionne_2



"Elég egyértelművé tettük, hogy vannak olyan pontok, amelyekből a Ferrari nem fog engedni. A technológiai fejlődés nélkülözhetetlen számunkra, nem tehetjük egyformává az autókat. Ez a Ferrari szíve és ha a kijelölt irány nem ez, akkor majd találunk más platformot arra, hogy ezt megmutassuk" - fogalmazott a Scuderia elnöke, aki azt is hozzátette: lehet, hogy a Saubert is viszik magukkal.

Ráadásul nem csak a technológiai fejlesztések korlátozása, hanem az esetleges költségsapka bevezetése sem nyerte el a maranellóiak tetszését. "Én vagyok az első, aki költségcsökkentést akar, mert ez a sport nem ismer határokat, de egy ilyen költségsapka bevezetése szinte lehetetlen. Nekünk például vannak embereink, akik a GT-programunkon dolgoznak, de néha bekapcsolódnak az F1-es munkába is, ezt kontrollálni gyakorlatilag nem lehetséges."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: