DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Max mellett nem lehet hibázni

Daniel Ricciardo nem kevésszer kapott ki csapattársától az időmérő edzéseken, és jövőre mindenképp szeretne változtatni ezen. Verstappen az ausztrál minden apró hibáját kihasználta az időméréseken.

Húsz versenyhétvégéből tizenhárom alkalommal bizonyult gyorsabbnak Daniel Ricciardónál Max Verstappen a kvalifikációkon. Igaz, az ausztrál több dobogót és pontot hozott a Red Bullnak 2017-ben, mégis úgy érzi, ha nem tud változtatni, nagy bajba kerülhet az ifjú holland csapattársa miatt.

Ricciardo azért sem lehet nyugodt, mert mindig is elmondhatta magáról, hogy egyáltalán nem teljesít rosszul az egykörös tempót nézve: „Nem tagadom, Max jobb volt az időmérőn idén, ráadásul a kvalifikáció mindig az erősségeim közé tartozott. Mindenképp emelnem kell a szintemen ezzel kapcsolatban. Az első lépés, hogy megértsem, mit nem csináltam jól az időmérőkön az idei évben.”

Kétségtelen, ha valaki a világbajnoki címért harcol, nagy jelentősége van, hogy a pole-pozícióból indul, vagy a második helyről. Ezért is szeretne Ricciardo mindenképp javulni az időméréseken: „Még ha ez fél tizedről van szó, akkor is dönthet a pole-ról és akár a bajnokságról is. Mindenért harcolnunk kell és ez jó dolog. Idén Max és én is érezhettük, hogy bármilyen hiba miatt a másik mögé kerülhetünk.”

 ricciardo-max-mellett-nem-hibazhattam-2017



„A múltban, néhány csapattárs mellett lehetett egy kicsit hibázni, és még így is előtte végezhettem. Ennek most már vége. Folyamatosan nyomás alatt tartjuk egymást” - folytatta az ausztrál a múlt felemlegetését.

A Red Bull pilótája optimista a 2018-as szezonnal kapcsolatban: „Nem akarok túl magas elvárásokat felállítani, de az idei évi fejlődésünket elég masszívnak hívnám. Mindenkinél nagyobbat léptünk előre, és emiatt nehéz lenne nem azt gondolni, hogy ne kezdenénk jó a következő évet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: