DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Briatore: Vettel Hamiltonnal? Lehetetlen!

Az ínyencek régóta arra várnak, hogy egyszer egy csapaton belül versenyez majd Lewis Hamilton és Sebastian Vettel, belső harcuk ugyanis óriási élmény lenne. Flavio Briatore szerint ilyen nem lesz.

A Benetton és a Renault korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore nem hiszi, hogy valaha is egy csapaton belül csatázik majd egymással a két négyszeres világbajnok, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel. Szerinte a brit nem tudna tartósan a német istállótársaként élni.

Briatore, akinek vezetésével világbajnoki címeket szerzett Michael Schumacher és Fernando Alonso is, igazán tudhatja, milyen nehéz két, sikerre éhes, az egyéni érdekeket erősen szem előtt tartó tehetséggel együtt dolgozni, mivel az igazán nagy pilóták ritkán fértek meg tartósan egy csapatban. Gondoljunk csak Prost és Senna esetére, vagy a Hamilton-Alonso párosra.

Az olasz szakember nemrég nyilatkozott arról, hogy szerinte a Ferrarinak le kellene cserélnie Raikkönent, ha konstruktőri világbajnoki címet akar nyerni, mivel a finn már nem hozza a kellő szintet és a bajnoksághoz két jó pilóta kell, Kimi Raikkönennel pedig ez nem teljesül. Az egykori csapatfőnök Max Verstappen hozta volna helyettesnek a Ferrarihoz, benne ugyanis ragyogó tehetséget lát.

Briatore szerint kizárt, hogy egyforma overallban versenyezzen Vettel és Hamilton


Még Nagy Britanniában is állandó beszédtéma, hogy a Ferrari továbbra is abban gondolkodik, hogy Lewis Hamiltont szerzi meg 2019-től. A brit ásznak ugyanis lejár a szerződése jövő év végén, Raikkönennel pedig csak egyetlen évre hosszabbított a Scuderia, így adott lenne a lehetőség, Hamiltont szerződtetni.

Maga az érintett, az újdonsült négyszeres világbajnok, nyáron nem hárította el a kihívást, bár nem tartotta valószínűnek, hogy bekövetkezik. „Tudom, hogy Vettel nem szeretne a csapattársam lenni. Egyszerűen nem lenne abban a kivételezett helyzetben, mint ma, hogy a teljes istálló köré épül és ennek megfelelően működik”. Ráadásul, amikor kiderült, hogy Vettel 2020 végéig hosszabbított a vörösöknél, azonnal reagált is. „Úgy fest, a következő három évben nem leszek Ferrari-pilóta” – így Hamilton.

A Rai tévétársaság kérdésére Flavio Briatore is ráerősített erre. „Hamilton számára lehetetlen, hogy együtt létezzen Vettellel, nem megy oda. Számomra továbbra is Fernando Alonso a legjobb pilóta. Vettellel olyan párost alkotnának, amely 100%-ig biztos, hogy a világbajnoki címért harcolhatna" - reagált Briatore. Kérdés, hogy Vettel és Alonso vajon jobban megférnének egy csapatban? Azért sokan kételkednek ebben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: