DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Mercedes: Jövőre is a Ferrarival csatázunk

Az idei év egyértelműen Lewis Hamilton és Sebastian Vettel bajnoki küzdelméről szólt. A Mercedes csapatfőnöke ebből a szempontból 2018-as esztendőre sem vár változást.

Változatos éven vagyunk túl, hiszen a szezon első felében még Sebastian Vettel vezette a bajnokságot egy futamgyőzelemnyi előnnyel Lewis Hamilton előtt, az év második felében egyértelműen a brit dominálta a mezőnyt. 

A Ferrari pilótája a magyarországi futam óta kétszer nullázott, és a dobogóra is csak pár alkalommal fért fel Lewis Hamilton mögé, ha nem számítjuk az interlagosi győzelmét. Ezzel szemben a brit sorra halmozta a sikereket, és Mexikóban be tudta biztosítani újabb világbajnoki címét.

 wolff-a-ferrarival-csatazunk-jovore-is-2017



A Mercedes tehát nyert, de idén eléggé megnehezítette a dolgát az olasz istálló, amit Toto Wolff is kénytelen elismerni: „Nagyon élveztük a csatát a Ferrarival. Hatalmas tiszteletet érdemelnek, egy fantasztikus csapatról van szó. Arra számítok, hogy jövőre ismét folytatódni fog a harcunk, és talál a Red Bull és mások is csatlakoznak majd ehhez a csatához.”

A 2016-os szezon végén még messze nem az látszott, hogy a Ferrari ennyire összekapja magát, és Vettellel Hamilton elsőszámú kihívójává válhatnak. A német pilóta úgy érzi, az idei szezonra a következő idényekben is építhetnek: „Mindannyian úgy érezzük, hogy erősebbek lettünk, így remélhetőleg át tudjuk ültetni ezt a formát a következő néhány évre is.”

Vettel elárulta, mi az olaszok célja az elkövetkező időszakra: „Nem csak a következő évről, vagy a télről beszélek, hanem a távolabbi jövőről: a célunk az, hogy a Ferrarit visszavigyük a megfelelő helyre, és domináljuk az F1-et. Ezt akarjuk elérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: