DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Lépéselőnyben vagyok a Red Bull-lal szemben

Az ausztrál F1-es pilóta szerződése egy év múlva lejár jelenlegi csapatánál, és úgy érzi, nem kell sietnie, hiszen egyelőre rajta áll, hogy hová igazol majd a 2018-as szezon után.

Daniel Ricciardo csapattársa, Max Verstappen nemrég 2020-ig hosszabbította meg szerződését a Red Bull-lal, melyet a szakértők nem tudtak nem úgy értelmezni, hogy a következő években egyre inkább a holland köré fog épülni a Milton Keynes-i alakulat. Az ausztrál kontraktusa egy év múlva lejár, de meg akarja várni a következő évet a döntéssel, pontosabban arra kíváncsi, hogy versenyképes autót fog-e gyártani a Red Bull 2018-ra. „Nem fogom megváltoztatni a (menedzsmentem) felépítését” - idézte Ricciardót a Motorsport. „Soha nem volt nagy csapat körülöttem, egyedül az ügyvédem segít nekem ezekben a dolgokban.”



„Mivel jövőre lejár a szerződésem, néhány lap az én kezemben van, és nem hinném, hogy sietnem kellene. Ha Christian (Horner) és Helmut (Marko) szándékában áll, hogy megtartsanak engem, azt remek hallani. Jobb, mintha azt mondanák, hogy ’Alig várjuk, hogy Ricciardo elmenjen’. Először vagyunk ilyen helyzetben, és szeretném a legtöbbet kihozni belőle, méghozzá tiszteletteljesen. Nyitott leszek a megbeszélések során, és nem fogok titkolózni előttük. Persze lesz hatalmam arra, hogy pénzügyi dolgokról beszéljek velük, első sorban azonban a teljesítményt akarom kipipálni. Még határozottan versenyképes szakaszában tartok a karrieremnek, ahol a gyorsabb autó fontosabb szempont a pénzkötegeknél - még nem tartok annyira a pályafutásom végén.”

Horner azt mondta, kész 2018 elejéig várni Ricciardo döntésére, ha ez azt jelenti, hogy megtarthatják majd, azt viszont ő is tudja, hogy nem akadályozhatják meg abban, hogy egy rivális csapathoz igazoljon, például a Mercedeshez és a Ferrarihoz. Az ausztrál úgy véli, hogy fontos tényező lesz számára a csapattárs minősége, ha utóbbi két alakulat egyikéhez igazol majd, akkor Lewis Hamiltonnal, vagy Sebastian Vettellel kell szembeszállnia. „Ez nem csak saját képességeim felmérése, de a tanulás miatt is fontos. Meglátjuk, remek lenne, de ez csak apróság, nem pedig döntő fontosságú” - tette hozzá az ötszörös futamgyőztes, aki nem akar kifogásokat keresni utóbbi időben mutatott teljesítményére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: