DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ez emlékezteti Hülkenberget Brazíliára

A Renault német pilótája egyetlen időmérős pole-pozícióját ugyanis Interlagosban szerezte meg a 2010-es szezonban. Hülkenberg ráadásul évek óta remekül szerepel a Brazil Nagydíjakon.

A francia gárda versenyzője Mexikóban idén már sokadszorra kényszerült kiállni a futamból - a mexikói verseny ráadásul sorozatban harmadik kiesése volt - így Brazíliában mindenképpen javítana és folyatatná az ott mutatott jó formáját.

Hülkenbergnek kétségkívül fekszik a brazil pálya, élete egyetlen időmérős első helyezését is itt szerezte meg. A német így elevenítette fel akkori érzéseit: „Különleges emlékeim vannak Interlagosról. Az egyetlen F1-es pole-pozícióm jut eszembe az első szezonomból, ami fantasztikus érzés volt.”

 hülkenberg-braziliarol-2017



A Renault pilótája elárulta, némi szerencse is kellett az akkori sikerhez: „Tökéletes kört raktam össze a legjobbkor a változó körülmények között, és több, mint egy másodperccel szereztem meg a pole-t a többiek előtt. Ez kétségkívül a karrierem egyik kiemelkedő pillanata.”

„2012-ben a verseny nagy részét vezettem, de balszerencsés voltam, hogy nem tudtam felállni a dobogóra. Keményen fogom nyomni, hogy folytathassam az ottani jó szereplést” - mondta Hülkenberg, aki a 2012-es esztendő óta mindig pontszerző helyen végzett Brazíliában.

„A pálya azért is nagyon különleges, mert sokan itt nyerték meg a világbajnoki címüket. Szinte a levegőben van a történelem, és az érzések, amik a versenyzéshez kapcsolódnak. Talán ezért teljesítek itt mindig ilyen jól” - zárta gondolatait Hülkenberg a pálya hangulatával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: