DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hülkenberg veszélyben volt Mexikóban

A Renault rutinos német pilótája is most már felemelte szavát a sorozatos meghibásodások ellen, ráadásul vasárnap komoly áramütés veszélyének is ki volt téve, ami valóban elfogadhatatlan.

Nico Hülkenberg az évad során, amikor csak lehetett, védte a Renault gyári istállóját, amely valóban nagyot lépett előre a tavalyi évhez képest. Most már azonban nála is eljött a pont, amikor élesebb kritikával illette a Renault-t. A német folyamatosan technikai meghibásodások áldozata, ezért Belgium óta még pontot is képtelen volt szerezni, az autó folyamatosan lerobban.

Őt sem kerülte el a végzete Mexikóban, amit a Renault csak „horror hétvégének” nevez. Hatból öt autójuk kiállni kényszerült, ebből négy egyértelműen az erőforrás hibájából (Sainznál kormányhiba merült fel). Egyedül Max Verstappen Red Bulljában bírta végig az erőforrás, ő viszont szép győzelmet aratott.

Igaz, ahogy a futam után elmondta a holland pilóta, ő is aggódott a motorjáért, mivel a kivetítőn és a pálya szélén állva is látta, ahogy a francia erőforrással hajtott autók sorra esnek ki. Nico Hülkenbergnek pedig egészen különös kalandban volt része, amire nyilván nem tartott volna igényt.

A francia erőforrások folyamatosan robbantak le


A verseny elején a kiváló rajtnak és jó versenytempónak köszönhetően a rutinos német pilóta a negyedik helyen haladt és akár a dobogóra is lett volna esélye, amikor a csapat arra kérte a rádión, hogy azonnal állítsa le az autót, mert nem biztonságos, utána előre másszon ki és páros lábbal ugorjon le az autójáról, hogy elkerülje az áramütést.

„Egy gyártóval ilyen egyszerűen nem történhet meg, mint amit Mexikóban átéltünk. Ez nem elfogadható, nem vagyunk elég jók” – nyilatkozta Nico Hülkenberg, akinek ez már a hatodik kiesése ebben az évben (ebből csak egy volt saját hibából). „Mindenki mérges, frusztrált és csalódott. Jövőre valahogy úrrá kell lennünk ezen a sok megbízhatósági gondon. 2018-ra ez lesz a házi feladatunk, hogy az autót megbízhatóvá tegyük. Ellenkező esetben lehet akár a leggyorsabb is az autónk, semmit nem segít majd rajtunk” – tette hozzá a Renault német versenyzője.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: