DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz csak tartalék a Red Bullnál

Daniel Ricciardo döntésétől függ Carlos Sainz sorsa a Red Bullnál, ezt nem is rejtik véka alá. A Red Bull csapatfőnöke ugyanakkor figyelmeztette is Ricciardót, hogy nem érné meg eligazolnia.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Red Bull Max Verstappen köré építi fel az istállót, ahogy néhány évvel ezelőtt Sebastian Vettelnek sikerült ezt elérnie a bikáknál. A hollandnak már meg is van a hosszú távra szóló szerződése, legalább 2020 végéig az osztrák csapatnál versenyez.

Emiatt kicsit kényelmetlenül érezheti magát Daniel Ricciardo, az istálló jelenlegi másik pilótája, akinek 2018 végén lejár a szerződése és többször is utalást tett arra, hogy kicsit elvágyódik máshova, a Ferrarival és a Mercedesszel is szóba hozták a 27 éves ausztrált. De vajon megéri neki elszerződnie?

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elismerte, hogy Ricciardót szeretnék megtartani 2018 után is az anyacsapatban, Carlos Sainz pedig talonban marad, ha esetleg az ötszörös futamgyőztes ausztrál úgy döntene, hogy továbbáll. A spanyol egyelőre kölcsönben van a Renault gyári csapatánál, de az utóbbi hetek nyilatkozatai alapján legszívesebben hosszabb ideig ott is maradna. Ha visszatérne, csak a Red Bullhoz, a Toro Rosso már nem jöhet szóba neki.

Továbbra is mindketten a Red Bull kötelékében, Sainz csak kölcsönben távozott


Ricciardo jövőre már ötödik évét kezdi meg a bikáknál, de mi jön ezután? „Nagyon fontos lesz a következő lépés részéről, akkor már 28 esztendős lesz. Biztosan időre lesz szüksége, hogy eldöntse, mi a legmegfelelőbb számára. Pontosan tudja, hogy számítunk rá, szeretnénk őt megtartani. Ha hat hónapig gondolkozik ezen, akkor addig” – nyilatkozta Christian Horner.

„Úgy gondolom, szeretné látni, hogyan változik a motorunk versenyképessége jövőre, ez teljesen érthető is. Ugyanakkor tudja, hogyan kezeljük a két pilótánkat. Teljesen egyenrangúnak tekintjük mindkét versenyzőnket és ő ezzel messzemenőkig meg is van elégedve. Az ő karaktere és a Red Bull légköre tökéletesen illeszkedik egymáshoz, úgy vélem” – tette hozzá a csapatfőnök.

Mi lesz, ha mégis távozik az ausztrál? „Ezért tartjuk tartalékban Carlos Sainzot, csak kölcsönbe engedtük el a Renault-hoz. Ő a biztonsági tartalék, de elsődleges célunk a jelenlegi párost hosszú távon megtartani” – tekintett előre Horner. A Red Bull vezetősége egyben figyelmeztette is Ricciardót, hogy véleményük szerint sem a Ferrarihoz, sem a Mercedeshez nem érné meg eligazolnia, mivel vélhetően sem Lewis Hamilton, sem Sebastian Vettel mellett nem kapná meg az egyenlő bánásmódot a csapatától.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: