DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Verstappen kérése volt a hároméves szerződés

Az elmúlt időszakban rengeteg találgatás zajlott Max Verstappen jövőjéről, pénteken gyorsan rövidre zárta egy 2020-ig tartó szerződéshosszabbítással. A csapat szerint a holland kérése volt a hosszabb táv.

Az USA Nagydíjának pénteki napja is hozott egy nagy bejelentést, teljesen váratlanul Max Verstappen megtoldotta jelenlegi kontraktusát 2020 végéig, így a következő három esztendőben egészen biztos, hogy a Red Bull kötelékébe tartozik a fiatal holland. Nem sokkal korábban még arról szóltak a hírek, hogy a bikák mindkét pilótája a jövő évtől teszi függővé további maradását.

Ezzel a spekulációknak vége, 2021 előtt biztosan nem lesz szabad a kétszeres futamgyőztes, még mindig csak húsz esztendős pilóta, hacsak valamilyen okból szerződést nem bontanak a felek. A Red Bull főtanácsadója szerint Max Verstappen konkrét kérése volt, hogy hároméves szerződést írjanak alá (amiből 2018 már biztos volt korábban is).

„Max nekünk köszönheti a debütálását a Formula-1-ben, aztán nálunk érte el első futamgyőzelmét is, most pedig az az eltökélt célunk, hogy minden idők legfiatalabb pilótájaként nálunk lehessen világbajnok” – nyilatkozta Helmut Marko a Sky F1 televíziónak a szerződéshosszabbításról.

Max Verstappen valóban maga köré építi a csapatot?


„Mindkét pilótánk (Ricciardo és Verstappen) 2018 után szabaddá vált volna, így megpróbáltuk legalább az egyik versenyzőnk szolgálatát lekötni hosszabb távon. Max ráadásul azt mondta, hogy 2020 végéig is szívesen aláírna, Ricciardóval egyelőre nincs ilyen megállapodásunk, de vele is folyamatosan tárgyalunk” – tette hozzá a Red Bull egyik első embere.

Helmut Marko kiemelte, hogy Verstappen kérése volt, hogy a következő három évben itt versenyezhessen, márpedig ez a pilóta bizalmát mutatja az istálló irányába, hogy hamarosan győztes csomaggal rukkolnak elő. „Igen, ez mutatja, mennyire bízik bennünk Max”.

„A junior pilótáink a Toro Rossónál? Vettel, Ricciardo és Verstappen is mind a Toro Rossónál kezdett, így elmondhatjuk, hogy a célunkat teljesítettük, hogy fiatal versenyzőket neveljünk ki. A fiókcsapatnál pedig szeretnénk egy szinttel feljebb lépni, nem mindig hatodikként végezni. Ehhez egy kiváló lépés az új motorszállítói szerződés a Hondával” – tért ki a Toro Rosso jövőjére Marko.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: