DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az első három a Red Bullok célja az időmérőn

Az energiaitalos alakulat pilótái ismét bizakodhatnak, hiszen a második szabadedzésen már mindketten remek tempót mutattak. Kérdés, hogy tudják-e az időmérőn is tartani a Mercedest és a Ferrarit.

Nem hiába optimisták a Red Bull versenyzői: Verstappen nemrég írta alá újabb szerződését a csapattal, Ricciardo szerint pedig jó irányba haladtak a szabadedzéseken az Amerikai Nagydíjon. A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton sem írná le őket a pénteki nap után.

Verstappen hosszabbításával kezdte nyilatkozatát: „Ezután a kihívásokkal teli év után jó érzés, hogy aláírhattam a szerződést, és folytathatjuk a munkát. Hiszek a csapatban és ők is hisznek bennem, Nagyon jól működik a kapcsolatunk, és ők adták meg nekem az esélyt, hogy az F1-ben versenyezhessek.”

A holland azt is elárulta, hogyan értékelte a pénteki két edzést: „Voltak jobb és rosszabb napjaink idén, de még mindig nagyon jól érzem magam a csapatban, és mindenki láthatja, hogy nagyon keményen dolgoznak, és ma is megmutattuk, hogy ismét versenyképesek tudunk lenni. Élvezem, hogy a csapatban lehetek, és ez is közrejátszott a szerződésem meghosszabbításában. Ma jó tempót mutattunk a hosszú és a rövid etapokon egyaránt, és úgy gondolom, jó eredményt érhetünk el.”

 red-bull-elso-harom-a-cel



„Nem volt könnyű a mai nap. A tapadás rendkívül alacsony itt a nyirkosság miatt, a gumik pedig nagyon felhevültek, így nehéz feladat elérni az autó optimális tapadását” - kezdte a nehézségekkel Ricciardo.

Az ausztrál szerint, ha finomítanak a beállításokon, még előrébb kerülhetnek: „Van még néhány dolog, amit nyilván ki fogunk, és most már többet is tudunk az edzésekről. Nem találtuk még meg a megfelelő beállítást, de biztos vagyok benne, hogy nem vagyunk messze az ideális tempótól. Ha ez meglesz, az időmérőn is elöl lehetünk. Ez lehet a reális célunk, és ezen fogunk dolgozni, és remélhetőleg az első három között láthatnak minket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: