DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton jobban tart a Red Bulloktól, mint a Ferrariktól

Persze a brit is tisztában van vele, hogy Vetteléknek nem volt sima péntekük az F1-es USA Nagydíjon, mégis az energiaitalosokat érzi veszélyesebbnek – igaz, saját maga teljesítményével is elégedett.

Ezúttal is remekül kezdett egyik legsikeresebb pályáján Lewis Hamilton, aki mindkét pénteki szabadedzést az élen zárta Austinban. A negyedik világbajnoki címéhez egyre közelebb kerülő mercedeses szerint ez a megfelelő beállításbeli változtatásoknak volt köszönhető:

„Ez egy igen jó péntek volt, nagyon elégedett vagyok vele. Mindig jó érzés így kezdeni” – fogalmazott Hamilton a Motorsport.com hasábjain. „Végre kellett hajtanunk néhány változtatást, de összességében jó irányba mentem el, így minden működött. Jó napot zártunk, jól éreztem magam az autóban. Az egyensúly tekintetében is komoly fejlődést értünk el, reméljük, így is folytatódik a hétvége.”

hamilton-mercedes-austin-day1-2017-1



Amikor arról kérdezték, melyik rivális istálló versenyzőit érzi az igazán veszélyesnek rájuk nézve, így felelt a brit: „Nehéz megmondani, mert Sebastian nem tudott sok kört megtenni, a Red Bullok viszont határozottan gyorsnak tűnnek. Ők tűntek talán a gyorsabbnak kettejük közül, de a Ferrarinak nem volt problémamentes napja. Mi sem teljesítettünk túl hosszú etapot, volt némi gondunk, amiért félbe kellett szakítanunk, viszont a kevés körünk alapján is úgy tűnt, hogy viszonylag közel vagyunk a Red Bullokhoz. Általában gyorsak vagyunk, aztán versenytempó tekintetében gyakran visszaesünk a Red Bullok és a Ferrarik mögé, de szerintem ezúttal egy szinten voltunk az előbbiekkel, ami jobb, mint amit megszokhattunk.”

Hamiltonnal ellentétben Valtteri Bottas nem villogott a Formula-1-es USA Nagydíj első napján, a finn azonban magyarázatot tudott adni minderre: „Rengeteg kört megtettünk és sok dolgot kipróbáltunk a beállítások terén, más-más dolgokat a két autón. Trükkös napon vagyunk túl, nem éreztem magam kényelmesen, de teljesen más beállításokat használtunk, mint Lewis. Neki egyértelműen erős napja volt, nekem talán kevésbé. Rengeteg dologban javulhatunk még, és én is fejlődhetek, főleg a gumihasználatot illetően. Biztos vagyok benne, hogy ha a jó irányba haladok, szoros lehet ez a csata.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: