DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Cserben hagytam a Ferrarit

Sebastian Vettel elismerte, hogy az idei legrosszabb pillanatának nem a szingapúri rajtbalesetet és nem is az azt követő két motorhibát tartja, hanem a bakui szándékos ráhúzást, amit nagy hibának tart.

A négyszeres világbajnok úgy érzi, hogy cserben hagyta saját csapatát akkor, amikor Azerbajdzsánban elvesztette a fejét és kerekével szánt szándékkal nekiütközött riválisa, Lewis Hamilton autója bal oldalának. A büntetését is megkapta érte, de belül még rosszabb érzések játszódtak le benne.

Az eset egy biztonsági autós időszak végén történt, amikor is Vettel úgy érezte, hogy Hamilton fékteszteli őt az újraindításkor. Első mérgében a Mercedes mellé kormányozta Ferrariját és ráhúzta az autót. Ezzel természetesen óriási nemtetszést váltott ki a rajongók és a szakemberek körében is, a versenybíróság egy 10 másodperces stop and go büntetéssel jutalmazta és három büntetőponttal. Utólag elismerték a versenybírók, hogy a kizárás is felmerült bennük.

A Motorsport.com szakoldalnak idézte fel az idei évad fekete foltját Sebastian Vettel, aki még most is szégyenérzettel gondol vissza az esetre. „Hogy Szingapúr vagy Baku volt rosszabb? Baku egyértelműen. Azt éreztem, hogy cserben hagytam a csapatomat, mert olyan dolog miatt veszítettünk el egy potenciális győzelmet, amit szándékosan én tettem” – elemezte akkori tettét a négyszeres világbajnok.

Vettel valószínűleg a győzelmet vesztette el ebben a pillanatban


„Úgy vélem, hogy Szingapúr, akárhogy nézem a versenyzés miatt következett be, néha megtörténik az ilyen. Természetesen hihetetlenül szerencsétlen dolog, de nem is tudom, hány rajtbaleset történt már a múltban és mennyi lesz még a jövőben. Belül persze azt sem volt jó megélni, mert nagyon rossz időpontban esett meg. De jöhet bármikor is jókor egy ilyen? Valószínűleg nem” – idézte vissza Vettel a szingapúri rajtbalesetet.

„Már nem számít, megtörtént. Nem irányíthatjuk azt, ami már a múlt. Arra kell összpontosítanunk, amit mi irányíthatunk, mindent meg kell tenni érte. 2016-hoz képest elképesztő nagy fejlődésen estünk át, pedig az embereink többé-kevésbé ugyanazok, mint tavaly. A belső átalakítások jól sikerültek, ettől erősödtünk ennyit. Természetesen az új szabályok is adtak egy kiváló lehetőséget a megújulásra” – tette hozzá a német.

„Nem kell már nagy változásokat végrehajtani, de bőven van tennivalónk, ugyanis nem vagyunk maradéktalanul boldogok, a végső győzelmet akarjuk. Néha jobb, ha ugyanazokkal az emberekkel dolgozol tovább, csak kisebb változtatásokat végzel el. Ezt próbáljuk meg mi is, a potenciál benne van a Ferrariban, a tehetség pedig a gárdában” – tekintett előre Sebastian Vettel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: