DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem engedte harcolni pilótáit a Force India

A Force India versenyzői egymás mögött a hatodik és a hetedik pozícióban végeztek a Japán Nagydíjon, ami ismét elősegítette a csapatot a konstruktőri negyedik hely bebizosításához.

A rózsaszín alakulat előnye már 81 egység a Williamsszel szemben, miután idén már a 12. kettős pontszerzését könyvelhette el a csapat. Ezt ráadásul úgy tették meg, hogy 13 egységgel többet szereztek, mint Massáék (az enstone-i gárda a brazil révén szerzett egy pontot Suzukában).

Esteban Ocon végzett csapattársa előtt, ráadásul a futam elején még az ausztrált is maga mögé tudta utasítani néhány kör erejéig: „Nagyszerű rajtom volt, jó érzéssel töltött el, hogy meg tudtam fogni Ricciardót az elején. Sokáig előttük tudtam maradni, ami szintén örömmel töltött el, de még mindig híján vagyunk egy kis tempónak, hogy magunk mögött tudjuk őket tartani.”

„Kihoztuk a maximumot a mai napból, egyben hazahoztuk az autót, és ez egy jó eredmény számunkra” - értékelt a futam után a francia pilóta.

 suzuka-force-india-2017-japan.nagydij



Perez hasonlóan érez csapattársához: „Ez egy jó eredmény számunkra, a lehető legjobbunkat nyújtottuk ma, csakúgy, mint tegnap. Nagyon elégedettek lehetünk a csapat szempontjából, ez a néhány pont sokat jelent nekünk.”

A mexikói pilóta futam közben megkérdezte a rádióban, hogy elmehet-e Ocon mellett, de a istállója megtagadta kérését: „Nem engedték meg, hogy Estebannal csatázzunk, de lehet, hogy jobb is így. Megelőzhettem volna az újraindításnál, de a csapatsorrend ilyen. Végül ez semmin sem változtat a csapat szempontjából, ugyanannyi pontot szereztünk a helycsere nélkül is.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: