DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nagyot kaszálna vasárnap a Force India

Rendkívül erős időmérőt teljesített Suzukában Esteban Ocon és Sergio Perez, akik a finnek büntetései után még előrébb is indulhatnak, mint a kvalifikáción megszerzett hetedik és nyolcadik helyek.

A Force Indiák teljesítménye jelentette az egyik legpozitívabb meglepetést a Formula-1-es Japán Nagydíj időmérő edzésén: Esteban Ocon és Sergio Perez a hetedik és nyolcadik helyeken, azaz közvetlenül a három élcsapat mögött végeztek. Ám miután Valtteri Bottast és Kimi Raikkönent is hátrasorolták váltócserés büntetés miatt, a páros még előrébb is léphet. Nem csoda, hogy mindketten elégedetten értékeltek a kvalifikációt követően a csapat sajtóközleményében:

ocon-forceindia-suzuka-2017-dppi-1



„Nagyon boldog vagyok az időmérő után” – fogalmazott Ocon. „Az autó a hétvége eleje óta fantasztikus, akárcsak Malajziában, a mai eredményünk pedig megmutatja, mekkora fejlődést értünk el az utóbbi időben. Akár száraz, akár vizes a pálya, gyors az autónk, és csak apró módosításokat kell végrehajtanunk a megfelelő teljesítmény érdekében. Néhány büntetésnek köszönhetően úgy tűnik, vasárnap az ötödik helyről rajtolhatok, szóval itt a remek lehetőség, hogy jó sok pontot szerezzünk.”

„Igazán jól alakult ez az időmérő számunkra” – vette át a szót Perez. „A kevés gyakorlási idő ellenére is remek munkát végzett a csapat, megosztva az autók között a tesztprogramot, hogy megtaláljuk az ideális beállításokat. Úgy vélem, maximálisan kiaknáztuk az autóban rejlő lehetőségeket és a legjobb eredményt értük el ma, szóval elégedett vagyok. Az utolsó Q3-as köröm is jó volt, de időt veszítettem az utolsó sikánnál, ezért nem tudtam Esteban elé kerülni. Ő is nagyszerű munkát végez eddig a hétvégén, és közösen egy remek eredményt szállítottunk a csapatnak.”

„Nagyobb csatára számítottunk a középmezőnyben, de örülünk, hogy ennyivel a riválisok előtt, a Red Bullhoz pedig ilyen közel vagyunk. Hosszú verseny vár ránk holnap, de szerintem sok pontot szerezhetünk, mert jó a tempónk” – zárta gondolatait bizakodva a mexikói, aki egyébként megúszott egy büntetést is: Lance Stroll Q1-es feltartása miatt vizsgálták Perezt, ám a versenyfelügyelők nem látták szabálytalannak az esetet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: