DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Néha nevetségesek a büntetések

A hétvégén ismét számos rajtbüntetésnek lehetünk szemtanúi: Alonsót, Bottast és Raikkönent is hátrébb sorolták a rajtrácson. Wolff szerint változtatni kellene, hogy ne lássunk hasonlókat.

Az alkatrészcserék miatt kiszabott büntetések gyakran a bajnokságot is befolyásolják, hiszen idén nagyon fontosak az időmérő edzések és a rajtpozíciók. A Mercedes Japánban például egy második pozíciót veszített el, így Hamilton mellől legnagyobb riválisa, Vettel rajtolhat, nem pedig csapattársa, Bottas.

Wolff élesen bírálta az F1 szabályrendszerét a témával kapcsolatban: „Nem állok a büntetések mellett, néha nevetségesnek tűnik ez az egész. Itt a McLaren például 35 helyet lép hátra.”

 wolff-a-buntetesekrol-2017



A Mercedes vezére szerint nem a pilótának kellene bűnhődnie, ugyanakkor a költségek emelkedését sem szeretné előidézni: „Egy olyan rendszerrel kellene előállnunk, ami kevésbé bünteti a versenyzőt, ugyanakkor el kellene érni, hogy ne cseréljenek ész nélkül alkatrészeket a csapatok. De mi sem akarunk hozni minden versenyre új erőforrást csak azért, mert ez büntetés nélkül végrehajtható.”

„Én már itt vagyok 2009 óta, és mindig ugyanarról van szó: semmi sem változik” - zárta gondolatait Wolff azzal, miért nem remél változást a dologgal kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: