DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Hamilton egyáltalán nem tart Vetteltől

A bajnoki esélyesek több mint egy hónap után rajtolhatnak ismét egymás mellől, a háromszoros világbajnok azonban nem érzi, hogy tartania kellene legfőbb F1-es riválisától.

Amikor a páros minimális különbséggel ért célba egymáshoz képest a Belga Nagydíj végén, Sebastian Vettel még hét pontos előnnyel állt a tabella élén Lewis Hamiltont megelőzve, három verseny alatt azonban nagyot fordult a világ: a németnek 34 egységet kell ledolgoznia, erre pedig remek esélye lesz vasárnap, ugyanis Spa után ismét a Mercedes-pilóta mellől rajtolhat majd Suzukában.

Hamilton azonban egyáltalán nem tart riválisától: „Nem lesz agresszívabb, mint én” - utalt stevenage-i a Sky Sportsnak arra, hogy Vettelnek hiába van kevesebb veszítenivalója, ő is keményen oda fogja tenni magát. „Nyolc méternyi előnyöm van, egy remek rajttal pedig csak ezt kell megtartanom. A rajtjaink általában erősek voltak idén, ezért meg fogom próbálni folytatni ezt.”

A Mercedes a turbóérában legyőzhetetlen volt Suzukában, ám Hamiltonnak most először sikerült pole-t szereznie a pályán - sőt, erre még a McLarennel sem volt képes. „Tíz évig próbáltam megszerezni ezt a pole-t!” - mondta a 71. rajtelsőségét begyűjtő brit. „Mindig szenvedtem azzal, hogy megtaláljam a megfelelő egyensúlyt, és gyakran előfordult, hogy nem találtam meg.”

„Ez az első alkalom, és az első autó, amely feküdt nekem a hétvége során, az apróbb változtatások pedig a megfelelő irányba vittek minket. Az autóról szerzett tudásom is sokkal jobb, mint ezelőtt, ez pedig hatalmas önbizalomlöketet jelent nekünk, számomra, a mérnökömnek és a szerelőimnek egyaránt. Remélem, hogy sikerül a mai remek munkára alapozni majd. Az autónk általában nagyon erős az időmérőkön, a versenyeken viszont visszafogottabban teljesít” - vélekedett Hamilton.

„A következő évi autóval kapcsolatban kulcsfontosságú, hogy megértsük ennek okát, és fejlődni tudjunk. Ami viszont a helyzetünket illeti, nagyon nehéz, csaknem lehetetlen előzni itt, így a lehető legjobb pozícióban vagyunk. Remélem, hogy az autónk remekül fog teljesíteni, hiszen a lágy gumikon nagyszerűen éreztem magam, a szuperlágyakon azonban kevésbé” - tette hozzá a Mercedes bajnoki éllovasa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: