DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Nem mi vagyunk a leggyorsabbak

Szorosan alakult az első szabadedzés Suzukában, ezért Daniel Ricciardo úgy véli, hogy fejlődniük kell még a hétvégén, ha szeretnék felvenni a versenyt a Ferrarival és a Mercedesszel.

A Japán Nagydíj hétvégéjén az erőviszonyokból egyelőre nem sokat tudunk megállapítani, hiszen a második szabadedzésen a nagy eső miatt csupán öt versenyző futott mért időt, így csak az első gyakorlásból vonhatunk le némi következtetést. A pénteki délelőttből az állapítható meg, hogy a három nagycsapat ismét közel van egymáshoz.

Verstappen elmondta, hogy száraz körülmények között is gyorsak lehetnek, Ricciardo viszont kicsit pesszimistábban látja a dolgokat: „Biztosan jobbak leszünk, de jelenleg nem minket kell legyőzni. Nem mi voltunk a leggyorsabbak pénteken. Elég jó autónk van, de a többiek most egy kicsivel előrébb járnak. Gyorsabb köridőket kell mennünk, hogy egy kicsit jobban aggódjanak miattunk. Veszítünk az egyenesben, ami szerintem nem csak a motor miatt lehet.”

 ricciardo-japan-nagydij-szabadedzesek-2017



Az ausztrál pilóta abban sem biztos, hogy jó irányba mentek-e el az autó beállítását illetően: „Úgy tűnt, nagyobb leszorítóerővel megyünk, mint a többiek. Ki kell találnunk, hogy ez-e a legmegfelelőbb irány, vagy lehetséges egy jobb beállítás a kanyarokra és az egyenesekre.” 

„A Ferrari is megmutatta, hogy lágy gumikon is gyors tud lenni. Meglátjuk, hogy a Mercedes mennyire tud majd felkapcsolni vasárnap” - folytatta a Red Bull versenyzője a riválisok teljesítményével.

Az időjárás pénteken kibabrált a versenyzőkkel, és Ricciardo szerint a holnapi időmérőt sem ússzák meg szárazon: „Szombatra eső várható. Nem hinném, hogy akkora lenne, mint az edzéseken, de nagy az esély rá. Vasárnapra most még szárazat jósolnak, de ha vizes lesz a kvali, szeretnénk majd megspórolni néhány szett gumit, és kihozni a legtöbbet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: