DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Verstappen: Nem kizárólag esőben lehetünk jók

Max Verstappen rendkívül jó teljesítményt nyújtva győzött legutóbb a Malajziai Nagydíjon. Suzukában ismét jó eredményre számít, a holland szerint nemcsak esőben, de szárazon is elől lehetnek.

Az immáron kétszeres futamgyőztes holland pilóta az esőáztatta második szabadedzésen nem gurult pályára, de úgy gondolja, hogy csapata ismét nagyon versenyképes lesz és ehhez még esőre sincs szükségük. „Úgy vélem, szárazon is jó eredményt érünk majd el. Természetesen vizes pályán pedig biztosan ott leszünk az elejében” – nyilatkozta a pénteki edzésnap után Max Verstappen.

„Ismét egy pozitív napot zártunk. A rövid etapoknál nem tudtam igazán megmutatni magam, mert jött Carlos Sainz balesete miatt a piros zászlós megszakítás. A hosszú menetek azonban kifejezetten jól sikerültek, jó érzéseim vannak. Ebben a pillanatban egy kicsit még a Mercedes mögött vagyunk. De remélhetőleg a pálya hőmérséklete vasárnapra emelkedni fog, az külön segíteni fog nekünk” – emelte ki a holland.

Verstappen szerint esőben és szárazon is számolni kell velük


„Szerintem az időmérő edzésre a riválisok fel tudják tekerni a motorjukat, mi sajnos nem tudjuk. A versenyen viszont jócskán közelebb leszünk hozzájuk” – tette hozzá Verstappen.

A borzalmas szezonbeli problémák miatt Verstappen már nincs versenyben a világbajnoki címért, de pont emiatt többet kockáztathat az esetleges futamgyőzelmekért. Az utolsó öt futamon erre is fog törekedni. Ellenben Hamiltonnak és Vettelnek vigyáznia kell a világbajnoki versenyfutás miatt, hogy kimaradjanak a balhékból, ez mindenképpen Verstappennek kedvez.

„Igen, ez a szituáció számomra pozitív, de biztosak lehetünk benne, ha lesz lehetőségük megnyerni a futamot, meg fogják próbálni” – zárta gondolatait a holland pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: