DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso szépen búcsúzna a Hondától

A japán motorgyártó hazai versenye jön, a spanyol F1-es pilóta pedig azt szeretné, ha erős hétvégét zárnának - ezért megkérdőjelezi, fontos-e bevetni a Suzukára tervezett fejlesztéseket.

Szingapúrban és Malajziában meglepően jól teljesített a McLaren-Honda, hiszen Stoffel Vandoorne két hetedik pozíciót szerzett a csapat számára, mellyel Fernando Alonso elé ugrott a pontversenyben. Az eredmények mellett a megbízhatóság is kulcsszerepet játszott erős teljesítményükben, a wokingiak azonban azt fontolgatják, hogy bevessék-e a Honda izmosabb erőforrását - ez azonban értelemszerűen rajtrácsbüntetéssel járna számukra.



Fernando Alonso jelenleg azon gondolkozik, hogy megérné-e a gyártó számára, hogy új motorral álljanak rajthoz, a mezőny végéről indulva, vagy pedig inkább maradnak a régi verziónál, amellyel akár a Q3-at is elérhetik az időmérő edzésen. „A Honda hazai versenye következik, jól akarunk teljesíteni ott” - idézte a Motorsport a spanyol pilótát. „Tudjuk, hogy ez a verseny milyen fontos a csapat számára. A mérnökeink 30-40 százaléka japán, ez az év legnagyobb pillanata számukra.”

„Ott lesznek a családok, a japán rajongók, akik nagyon támogatják a csapatot” - ez a hétvége különleges számunkra, és jól akarunk szerepelni. Ha új motor, vagy bármiféle újítás jön majd, az büntetést von maga után, és az utolsó helyről kell indulnunk. Nehéz meghatározni, hogy bevállaljuk-e ezt a kockázatot, vagy hogy tökéletes hétvégére törekszünk, pontszerzéssel? Meglátjuk, nem rajtunk múlik. A Honda mérnökei majd elmondják, hogy a fejlesztés készen áll-e egyáltalán, és ha igen, akkor használni fogjuk-e a hétvégén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: