DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso szerint is jó már az autó

Magához képest óriásit fejlődött a McLaren-Honda néhány hónap alatt, már Fernando Alonso is elismeréssel beszél az autó teljesítményéről. Japánban is pontokért mennek. A GP2-es motor végleg a múlté?

Szingapúrban még a szakértők többsége a technikás, lassú pályának tudta be a McLaren-Honda jó teljesítményét, ám azóta a Malajziai Nagydíjon kiderült, hogy immáron a lóerőhátrányán is feltűnően faragni tudott a japán erőforrás és így Sepangban is egészen jól szerepelt a wokingi istálló, mindkét autó a Q3-ba jutott és csak Alonso peches rajtján múlott, hogy nem sikerült a kettős pontszerzés.

Fernando Alonso egyik kedvenc helyszínére látogat most a mezőny, a spanyol nagyon várja a futamot. „Suzuka mindenképpen az egyik kedvenc pályám a naptárban, többekkel együtt alig várom minden évben, hogy itt versenyezhessek. Minden megtalálható benne, egyszerre gyors és lassú is a pálya, így nagy kihívás a mérnököknek tökéletesen beállítani az autót”.

Alonso is elismeri a fejlődést, amit a McLaren-Honda idén elért


„Japán kapcsolataink miatt különösen fontos helyszín, de a japán kultúrát is mindig érdekesnek tartottam. Egészen hihetetlen a támogatás, amit a rajongók nyújtanak a versenyzőknek és a csapatoknak, ez az egész szezon során a legizgalmasabb. Mindig igyekszem időt szakítani arra, hogy Tokióban a legfontosabb helyszínekre ellátogathassak” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.

„Az utóbbi időben több nehéz futamon estem túl, alig várom, hogy újra pályán legyek és a mérnökeim segítségével a magam javára fordítsam a szerencsénket. Érzem, hogy végre megvolt a kellő tempóm az autóban, Stoffel pedig meg is mutatta, mire vagyunk már képesek. Sajnos a balszerencse és a forgalom miatt végül nem tudtam pontot szerezni. A japán partnerek és mi is nagyon meg akarjuk végre mutatni a hazai nagydíjon a szurkolóink előtt azt a fejlődést, amit elértünk a versenyautónkkal” – utalt arra Alonso, hogy a McLaren immáron végre önerőből is képes a jobb helyezésekért harcolni, ami az egyértelmű fejlesztési sikereket mutatja mind a kasztni, mind az erőforrás oldaláról.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: