DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Több futamot kell nyernem jövőre

Valtteri Bottas a Magyar Nagydíj óta egyre nagyobb hátrányt szed össze Lewis Hamiltonnal szemben. A finn pilóta elmondta szenvedésének okát, és azt is, miért várja annyira a 2018-as szezont.

A Mercedes két versenyzője között már 51 pont a különbség, ám a csapatnál kijelentették: egyelőre nem alkalmaznak csapatutasítást. Hamilton már hét, és zsinórban három futamgyőzelmet mutathat fel, amivel egyértelművé tette világbajnoki törekvéseit.

Bottas neve mellett ezzel szemben jelenleg csak két győzelmet számlálhatunk, de ez kevés, ha az ember egy címvédő autóban ül. Ezt a finn is elismeri: „Több futamot kell nyernem. Ez az, ami igazán számít, de természetesen még van hat futam a végéig, és még mindig van lehetőségem, hogy erősen és jó eredményekkel zárjam a szezont.”

 bottas-ennel-tobb-kell-jovore-2017



A Mercedes finn pilótája idén sokszor nem tudta a versenyen azt a tempót diktálni, mint csapattársa, és ezen mindenképp változtatna a közeljövőben: „A következő év egy új lehetőség lesz számomra. Jobbá kell válnom, és kevesebb olyan hétvégét kell teljesítenem, ahol csak küszködök az autóval. Az utóbbi versenyeken nagyon nehéz volt megtalálnom a jó versenytempót, ezért keményebben kell dolgoznom.”

Bottas idén jött a csapathoz, így az idei szezonja elsősorban a beilleszkedésről szólt: „A következő év teljesen más lehet. Nem lesz annyi új dolog, amihez hozzá kell szoknom. Tudni fogom, hogyan működik a csapat, ismerek majd mindenkit, és az autó sem lesz teljesen új. Ez nagyon sok energiámat elvette idén. Már nagyon várom a jövő évet, de a következő hat futammal is így vagyok.”

Malajziában ismét nehéz hétvégére számít a finn: „Nagyon kemény csatát fogunk vívni a Ferrarival, de a Red Bullt sem becsülném le. Egyre erősebbé váltak idén, és meglepően gyorsak voltak néhány helyszínen. Szoros csata lesz hármunk között. Szenvedtünk a tempó miatt Szingapúrban, de azt várjuk, hogy itt kicsit jobbá válik a helyzet.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: