Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 25. hétfő
F1

A Mercedes még mindig nem áll be Hamilton mögé

Ugyan a két Mercedes közötti pontkülönbség szignifikánsan megnőtt a Magyar Nagydíjhoz képest, az Ezüst Nyilak között mégsem állítanak még fel csapatsorrendet. Pedig egyre világosabb a képlet.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke próbálja a végsőkig kihúzni a pillanatot, amikor csapatsorrendet kell felállítania két pilótája között. Mivel matematikailag még Valtteri Bottasnak is jócskán van esélye a világbajnoki cím megszerzésére, nem akarják a csapatnál ettől megfosztani frissen szerződést hosszabbító finn pilótájukat.

A Szingapúri Nagydíjon aratott váratlan győzelem és Sebastian Vettel nullázása nagyon kedvező helyzetet teremtett a Mercedes istálló számára, mivel a brit 28 pontos előnye vaskosnak számít annyira, hogy valószínűleg ne 2-3 ponton múljon a világbajnoki cím. Ameddig Vettel tisztes távolban van Hamilton mögött, valószínűleg szabad lesz a verseny Bottas és a háromszoros világbajnok között. Igaz, a legutóbbi három futamon a finn nem igazán került nagyobb nevű csapattársa közelébe.

A Mercedesnél még mindig nem lesz csapatsorrend


A Szingapúri Nagydíj után Hamilton már 51 ponttal távolodott el Bottastól, ami kimondottan jelentősnek számít, de mivel még 150 pont megszerezhető idén maximálisan, így még mindig korai lenne kijelenteni, hogy Bottasnak semmi esélye. A csapatfőnök továbbra sem kíván nyíltan állást foglalni versenyzői között, de úgy véli, egyértelmű, hogy végül melyikük végez előrébb a jelenlegi állás szerint.

„Úgy gondolom, elég nyilvánvaló, hogy Lewis esélyei a világbajnoki cím megnyerésére sokkal jobbak, mint Valtterinek. Ahogy a múltban is tettük eddig, a következő versenyeken megnézzük, hogy alakul az állás, majd utána hozzuk meg a nyilvánvalónak tűnő döntést. Nem szeretném nyíltan kijelenteni még, hogy ki a kedvezményezett, azaz az elsőszámú, mivel nem szeretnék előre második számú pilótát hirdetni. Mivel ha ő van elől, ő vezeti a versenyt, kezdjen vele valamit, még nincs kötelezettsége a másik irányába” – fogalmazott Toto Wolff.

Alighanem, ha Vettel nem zárkózik jelentősen közelebb Hamiltonhoz az összetettben, nem is lesz különösebb szükség csapatutasításra, vagy csapatsorrendre a Mercedesnél.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?