DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Nem volt rendben Szingapúr

Szingapúrban teljesen váratlan győzelmet aratott a Mercedes istálló Lewis Hamiltonnal, nagyban segítve ezzel világbajnoki esélyeit. Az elmúlt nagydíjon sokat szenvedett a német csapat és ezt nem szeretnék annyiban hagyni.

Toto Wolff csapatfőnök elismerte, hogy Lewis Hamilton szingapúri győzelme megjósolhatatlan és váratlan volt, különösen a hétvége korábbi alakulásait tekintve. De szerinte pont ez bizonyítja, hogy mennyire kiszámíthatatlan ez a sportág. Bár Hamilton ezzel 28 pontra növelte előnyét az összetettben, az istálló egyáltalán nem veszi könnyedén a hátralevő hat futamot.

„A szingapúri eredmény egyáltalán nem változtat azon, hogyan állunk hozzá a maradék hat versenyhez. Hamarosan kezdünk is Malajziában, de minden egyes pályán a legjobbunkat nyújtva a csúcsra kell törekednünk és akkor mind az egyéni, mind a gyártói világbajnoki címet megszerezzük év végén” – nyilatkozta Toto Wolff.

„Csapaton belül a csodálatos győzelem ellenére a nehéz pillanatainkra összpontosítunk, mivel a tempónk alapvetően nem volt meg a hétvégén és ezeket a szenvedéseket kell kijavítani és minél többet tanulni a nehézségekből. Szenvedtünk a hosszú menetekkel pénteken és az egykörös időmérős tempóval szombaton” – mutatott rá a lényegre a csapatfőnök.

Az első és harmadik hely ellenére Wolff érzi, hogy alapesetben ez nem így nézett volna ki


„Mélyebben is elemeztük, mi okozta a problémát legutóbb és úgy érzem, megértettük az okokat. Amennyire csak lehet, próbáljuk ezeket kijavítani a következő helyszíneken. Malajzia egyébként is különösen fontos számunkra, szoros kapcsolatban állunk az országgal, köszönhetően a Petronasnak, főszponzorunknak” – tette hozzá Toto Wolff.

„Az időjárási feltételek rendkívül nehezek és előre megjósolhatatlanok, nagy kihívás az autónak, a gumiknak és a pilótáknak is. A legjobban a kitűnő megbízhatóságunkra építhetünk, ami kulcsfontosságú eddig az idény során. Emellett természetesen nyerő autót szeretnénk biztosítani Sepangban pilótáinknak és tovább folytatni a nyári szünet óta tartó elképesztő sorozatunkat” – utalt rá Wolff, hogy Hamilton augusztus vége óta mindhárom futamot megnyerte.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: