DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Szerdán vagy csütörtökön válik hivatalossá a McLaren-Honda szakítás

Most már gyakorlatilag minden jel egy irányba mutat, a McLaren és a Honda útjai különválnak. Hivatalos bejelentés szerdán vagy csütörtökön várható. Alonso úgy fest, marad a wokingiaknál.

A következő egy-két napban rendkívül eseménydús napoknak nézünk elébe, ami a hivatalos bejelentéseket illeti. A spanyol Marca lap szerint ugyanis a McLaren és a Honda immáron publikussá teszi szakításukat, a japán erőforrásgyártó csatlakozik a Toro Rosso istállóhoz, míg a McLaren a Renault-val szerződik 2018-ra.

Az aktuális szerződések aláírása a következő órák és napok történéseit alapvetően meghatározza majd, döntő többségét még a Szingapúri Nagydíj előtt bejelentik, vélhetően a helyszínen. „A Honda elfogadta mára, hogy el kell hagynia a McLarent és a Toro Rossóhoz csatlakozik 2018-ra” – véli a spanyol lap.

A Marca egyébként is végig nagyon közelről igyekezett követni a történet alakulását, ugyanis két spanyol pilóta is mélyen érintett az eseményekben. A Renault-motorral való szerződés elégedetté tette Fernando Alonsót, aki óriási valószínűséggel marad a McLarennél, bár a híresztelések szerint a spanyol fizetését a csapat csökkenti, mivel a Hondával való szakítás sok millió dolláros szponzori pénztől való eleséssel is jár.

McLaren-Renault és Toro Rosso-Honda, hivatalosan egy-két nap múlva?


Carlos Sainz szintén a történet része, úgymond fájdalomdíjként a Renault megszerezte magának a fiatal spanyolt, miközben a Toro Rosso jövőre Honda motorokra vált. A 23 éves pilóta Nico Hülkenberg mellé szegődik a gyári Renault istállóhoz. Két éves szerződést ír(t) alá a hírek szerint Sainz, de már a Malajziai Nagydíjon megkezdi szolgálatait a francia csapatnál, ami miatt Palmernek nem lesz maradása.

A Red Bull juniorprogramjának egyik felfedezettje, Pierre Gasly lép Sainz helyére a Toro Rossónál, szintén Malajziától, bár legutóbbi nyilatkozatát kissé finomította hétfőn a Twitteren, hogy nem említette Malajziát, csak hogy a közeljövőben az STR-t szeretné vezetni versenyen is.

Úgy tűnik, a legfontosabb kérdések valóban eldőltek Szingapúr előtt, ahogy arra számítani lehetett. Hogy mennyire igazak a Marca értesülései, legkésőbb csütörtök-pénteken megtudjuk.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: