DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica nem is a Renault-val tér vissza?

Robert Kubica a Renault istálló szárnyai alatt végezte mindhárom tesztjét a nyári szünetben, ám visszatérése nem kizárólag a francia istálló döntésén múlik. A lengyel pilótának több lehetősége is van.

Talán még Fernando Alonso indianapolisi részvételénél is nagyobbat szólhatna, ha Robert Kubica, közel hét évvel borzalmas ralibalesetét követően jövőre visszatérne a Formula-1-be annak ellenére, hogy a súlyosan sérült jobb alkarja azóta is csak korlátozott mozgásra képes.

A lengyel pilóta iránt azonban nem csak a Renault érdeklődik, hanem több más csapat is, legalábbis Kubica menedzsere szerint. A pilóta Monzában a paddockba látogatott, ez az első alkalom a 2010-es Abu Dhabi Nagydíj óta, hogy versenyhétvégén megjelent a bokszok között a lengyel. Nem viselt semmilyen Renault-ruházatot, legtöbbször a Pirelli motorhome-jában tűnt fel.

Alessandro Alunni Bravi menedzser cáfolja, hogy Kubica célja ezzel a látogatással, hogy valakivel tárgyaljon. „Robert csak azért érkezett ide, hogy üdvözölje a pilótatársakat. Semmi mást nem tervezett a hétvégén. Mindenki támogatja őt és kimutatják neki, mennyire szeretnék, hogy visszatérjen a Formula-1-be, ez pedig nagy lökést ad neki minden téren. Jól esik neki ilyen pozitívumokat hallani és olyan emberekkel találkozni, akik örömmel látják őt” – fogalmazott Bravi.

A Renault istállónál tesztelt, de nem velük tér vissza Kubica?


„Hogy a Renault-n kívül is érdeklődnek Kubica iránt? Kétségtelen, hogy a tesztelései eredménye sokkal jobban sikerült, mint amire az F1-es paddock számított. A Formula-1-ben és a Formula-1-en kívül is érdeklődnek iránta, több csapat is” – hintette el a fontos információt a menedzser.

„Lépésről lépésre halad előre, a magyarországi teszt a Renault-val nagyon pozitív érzéseket hozott ki Robertből. Nincsenek kétségei, hogy korlátozás nélkül tudna-e F1-es autót vezetni. Most kicsit várakozó állásponton vagyunk, hogy megtaláljuk azt az istállót, akit már meggyőzött a teljesítményével és meg akarja szerezni Kubicát. Szerintem mindenki láthatta, mire képes Robert, de a paddock egyébként sem a legjobb hely lenne a tárgyalásra” – tette hozzá Bravi.

Szerintetek visszatér Robert Kubica a Formula-1-be? Esetleg egy szenzációszámba menő húzással nem is a Renault-val tér vissza?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: