DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„El kell beszélgetni a versenyigazgatóval”

Romain Grosjean a célegyenesben csúszott ki a monzai időmérő első szakaszában, főnöke pedig úgy véli, Charlie Whitingnak kétszer is át kellene gondolnia máskor, hogy pályára engedi-e a mezőnyt.

Mindössze néhány perc telt el az időmérőből, amikor Romain Grosjean balesete miatt félbe kellett szakítani a Q1-et - a francia versenyző autója a célegyesben úszott fel, és vágódott neki először a bal, majd jobb oldali palánknak, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a versenybíróság visszakozzon, és két és fél órán keresztül képtelennek ítélje meg a körülményeket a kvalifikáció folytatására. Grosjean szerint el sem kellett volna engedni az edzést, főnöke, Günther Steiner pedig szintén Charlie Whitingékat kárhoztatta a számukra balul elsült időmérő miatt.



Amikor arról kérdezték az olaszt, hogy a Haas mit fog tenni legközelebb, hasonló körülmények esetén, így válaszolt: „Én semmit, a versenyigazgatónak kellene valamit, nem nekem” - idézte Steinert a Motorsport. „Beszélnünk kell róla. Tudom, hogy extrém módon nehéz a munkája, hiszen kompromisszumot találni, és nem megtörténtté tenni, ami ma lezajlott, távolról sem könnyű. De jobban kell csinálnunk. Romain nem kanyarban haladt, ennek semmi köze nem volt a tehetséghez, vagy a versenyzői képességekhez. Többen is említették, hogy túl sok volt a víz a pályán, és hogy nem lehetett látni. Nem kellett volna elindítani.”

Steiner hozzátette, nem kíván kifogásokat keresni a Haas időmérős szerepléséért, hiszen másik pilótája, Kevin Magnussen is búcsúzott a Q1 végén. „Romain magától csúszott ki, senkit sem hibáztatok érte” - mondta a csapatfőnök. „Ha nem ő lett volna, akkor más csúszott volna ki. Nem akarok kifogásokat keresni, hiszen ott vagyunk, ahol vagyunk, felnőttként tudni kell élni ezzel. De akkor sem ideális, hiszen bármi megtörténhet. Az eredmény magáért beszél, nem voltunk elég jók, és nem voltunk olyan jók, mint a többiek, akik sokkal jobban kezelték a helyzetet” - tette hozzá Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: