DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: Bizonyítottuk versenyképességünket

Az olasz istálló elégedetten távozhat Belgiumból: Spában bizonyították, hogy a nekik nem éppen fekvő pályákon is harcolni tudnak a győzelemért. Arrivabenének is reményt adhat a legutóbbi hétvége.

A Ferrari második és negyedik hellyel zárt Belgiumban. Lewis Hamiltonhoz nagyon közel került Sebastian Vettel, amire nem sokan számítottak. Többek között a Mercedes csapatfőnökét is meglepte, hogy ennyire meg kellett küzdeniük ezért a sikerért. Vettel mellett Kimi Raikkönen sem teljesített rosszul, a dobogó nem jött össze neki, de legalább finn vetélytársa, Valtteri Bottas előtt tudott végezni.

Arrivabene is azt emelte ki, amit korábban Wolff: „A verseny előtt papíron nem tűnt úgy, hogy ez a pálya ennyire jól fekszik az autónknak. Még így is bebizonyítottuk, hogy az utolsó körig harcban tudunk lenni a győzelemért.”

 ferrari-bizonyitottuk-versenykepessegunket



A Ferrari csapatfőnöke nagyon büszke pilótái teljesítményére: „Seb nagyszerűen vezetett és a biztonsági autós újraindításnál nagyon közel került az első helyhez. Sajnálatos, hogy Kiminek büntetést kellett letöltenie, ami majdnem egy fél percébe került, de sikerült visszajönnie, és egy előzést is bemutatott a safety car kivonulása után.”

Ha Spában ilyen jól teljesített a Ferrari, akkor a monzai hétvégén is hasonló várható tőlük. Ez a forduló pedig különösen fontos az olaszoknak, hiszen hazai futamról van szó. Arrivabene csapatát méltatta a remek szereplésért: „Az SF70H bizonyította, hogy nagyon versenyképes, és a csapat a pályán és Maranellóban egyaránt koncentráltan és rendkívül határozottan dolgozott. Ennek ellenére még mindig kell javulnunk. A következő nagydíj Monzában lesz, ahol biztos nagyon sokan fognak szurkolni nekünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: