DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

A Mercedest meglepte a Ferrari tempója

Nem volt egyértelmű vasárnap, ki nyeri a Belga Nagydíjat. Sebastian Vettel végig ott loholt Lewis Hamilton nyomában, amire nem sokan számítottak, még a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff sem.

Mindenki azt jósolta, hogy sima Mercedes győzelem fog születni Spában, ehhez képest igen szoros végeredmény született. A Ferrari taktikai előnye miatt izgalmas utolsó köröket hozott a Belga Nagydíj. 

Igaz, Toto Wolff a hétvége előtt még nem akart jóslatokba bocsátkozni az erőviszonyokat illetően, ő maga is csodálkozott, mennyire közel került hozzájuk a Ferrari: „Eléggé meglepett minket a tempójuk. Jó munkát végeztek, és olyan fejlesztéseket hoztak Spára, amik működtek.”

 mercedest-meglepte-a-ferrari



A Mercedes csapatfőnöke a következő dolog miatt aggódik a leginkább: „Ez egy olyan pálya volt, ami nem kellett volna, hogy feküdjön nekik - úgy, mint Silverstone - és sokkal közelebb kerültek, mint vártuk tőlük. Tartanunk kell a meredek fejlesztési ütemet, és folytatnunk az autó javítását, és hibátlanul kell dolgoznunk.”

Az olaszok fejlesztései tehát jónak bizonyulnak, így a Mercedesnek is le kell tenni valamit az asztalra, ha nem szeretnének a maranellóiak mögé szorulni a következő hétvégéken. Ezt Toto Wolff sem tagadja: „Nem voltunk jók a nagy leszorítóerőt igénylő pályákon. A Ferrari úgy tűnik, utolért minket az olyan pályákon, mint Spa, nekünk pedig az olyan karakterisztikájú pályákon kell előrelépni, mint Silverstone. Nem lesz egyszerű.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: