DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton fontos üzenete a szurkolóknak a győzelmi emelvényről

Az újraindítás után egyszerre frusztrált és rettenetesen felpörgött Hamilton üzent a szurkolóknak, Vettel kicsit csalódott a második hellyel, pedig a stratégia nyerőnek tűnt, Ricciardo pedig mindent kihozott a napból.

A pilóták először felköszöntötték születésnapján a riportot készítő Mark Webbert. Hamilton még a pódiumon is nagyon élt, kiadta magából az utolsó 11 kör feszültségét, óriásit ment a hideg, lágy gumikon és visszaverte az ultralággyal támadó Vettel támadásait, a gyorsulási verseny eredményéért pedig a Mercedes-erőforrásnak is köszönetet mondhat.

„Hihetetlen, hogy ennyi szurkoló jött el és ilyen nagyszerűen szurkolnak nekünk. A csapat fantasztikus, nagyon erős hétvége volt, hálás vagyok a munkájukért. Isteni ennyi brit zászlót látni. Sebastian is nagyon komolyan harcolt, de ma a győzelemért jöttem és véghez is vittem, pontos is maradtam végig” – nyilatkozta a boldog győztes, Lewis Hamilton.

Az újraindítás utáni első körben dőlt el a verseny


„Nagyon kemény és szoros csata zajlott, élvezetes volt minden egyes köre. Arra vártam, hogy Lewis hibázzon, de nem hibázott, ő nyilván az én hibámra várt, de én sem követtem el semmit. A biztonsági autó után nagyon szoros volt a helyzet, adódott egy komoly lehetőségem, de kicsit túl közel is kerültem, ki kellett mennem a pálya szélére a domb tetején, hogy ne koccanjunk, utána pedig nem sikerült az előzés, emiatt nem is vagyok teljesen elégedett. Silverstone-hoz képest sokkal jobban teljesítettünk, nagyot léptünk előre, jövő héten pedig jön a hazai nagydíjunk, úgyhogy összességében nem lehet okom panaszra” – fejtette ki véleményét a versenyről a második helyezett Sebastian Vettel.

A legnagyobb ovációt a dobogón Max Verstappen csapattársa, Daniel Ricciardo kapta. „Max korán kiesett, köszönöm a közönségnek, hogy így is itt maradtak és szurkoltak a csapattársnak. Kimi büntetést kapott, ezzel megörököltük a negyedik helyet, majd jött a biztonsági autó. Az újraindítás után pedig sikerült ez a nagyon nehéz előzés, nagyon elégedett vagyok” – fogalmazott mosolyogva a dobogó harmadik fokán végző Daniel Ricciardo.

Hamilton lett a nap pilótája is, nem meglepő módon. „1996-ban itt voltam először Formula-1-es versenyen édesapámmal, hihetetlen, hogy ennek már 21 éve és most újra itt vagyok és a 200. nagydíjamon győzni tudtam. Akkor egy senki voltam és arról álmodtam, hogy egyszer itt állhassak. Azoknak, akik ezt szintén ugyanígy nézik, azt üzenem, hogy az álmok igenis valóra válhatnak, csak folyamatosan dolgozni kell érte. Hinned kell magadban és akkor ideérhetsz” – zárta gondolatait Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: