DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Az élcsapatokon kívül senki sem nyerhet”

Gene Haas beszélt az F1 idei legnagyobb problémájáról: a három topcsapaton kívül 2017-ben sincs senkinek esélye a győzelemre. A kérdés pedig az, hogy ezt a hatalmas különbséget mivel lehet eltüntetni.

Tény, hogy az új szabályváltozásokkal nem kicsit nőttek meg a különbségek a középmezőny és az élmezőny között. Valóban sokszor látni idén, hogy az első hat pozíciót kibéreli a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull, a többiek pedig a további helyekért tudnak harcolni.

Haas megfogalmazta a 2017-es szezon talán legfőbb problémáját: „A legnagyobb baj az, hogy 1-2 másodpercre vagyunk körönként a leggyorsabb autóktól, és őszintén szólva nem igazán értjük, hogyan lehetünk olyan messze tőlük. A három élcsapaton kívül ez mindenkire igaz. Ez a legnagyobb probléma, fényévekkel vannak mindenki előtt.”

haas-a-kulonbsegekrol-201



„Ők azok, akik fejleszthetik a saját motorjukat, váltójukat és vázukat, és ez is előnyt jelent nekik” - folytatta az amerikai azzal, miből profitálhatnak a nagycsapatok.

A Haas tulajdonosa így folytatta a különbségekről: „Mit tudnánk ez ellen tenni? Erre a kérdésre nincs válasz, ami elég szomorú. Ezzel a dilemmával néz szembe az F1. Vannak az élcsapatok, aztán pedig jön a nagy középmezőny. Mi viszont nagyon közel vagyunk egymáshoz, körülbelül egy másodperc van közöttünk.”

„A realitás az, hogy az első három csapaton kívül senkinek nincs esélye a győzelemre. A hetediktől a húszadikig elérhetőek a helyezések, egyszerűen nem lehet így nyerni” - zárta gondolatait Haas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: