DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Ha elhagyom a Mercedest, az F1-ből is lépek

Lewis Hamilton igencsak megnyugtatta a Mercedes vezetőit, kis túlzással hűségesküt tett a német márkának. Igaz, egy-két rivális azért mégiscsak érdekli a háromszoros világbajnokot.

Hamilton szerződése 2018 végén jár le a Mercedesnél és jó ideje tartja magát két szóbeszéd. Az egyik szerint a brit ász váratlanul visszavonul majd a jövő szezon végén, a másik szerint pedig 2019-re helyet cserél majd egymással Hamilton és Vettel a Ferrarinál, illetve a Mercedesnél. A brit ugyan el tudja képzelni, hogy más csapatnál versenyez, de nem tartja valószínűnek, különösen azért, amit a Mercedes nyújtani tud számára teljesítményben és hangulatban is.

„Ha elmennék innen, megpróbálnám az új helyen is ugyanazt megvalósítani, amit itt, de biztosan ezt akarom? Szükségem van nekem erre? Nézzük meg azokat a csapatokat, amiket mindig is csodáltam. Ott van például a Williams, szuper lenne ott versenyezni egy napon és ismét a csúcsra segíteni őket. De sajnos nincs varázspálcám” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

Hamilton semmi pénzért nem hagyná el a Mercedest


„Nem tudom, mennyi ideig tartana, illetve egyáltalán lehetséges-e csak amiatt, hogy csodálom Franket és a Williams csapatot a történelméért. Nincs más istálló, amelyik egyáltalán érdekelne, a Ferrarit kivéve, de ebben a pillanatban imádok itt lenni. Szeretem azokat az embereket, akikkel egymásért dolgozunk és amit a vállalat képvisel. Nagyon boldog vagyok, ahol vagyok. Valószínűleg, ha egy nap távoznék a Mercedestől, ugyanazon a napon a Formula-1-ből is távoznék” – fogalmazott a jövőjéről Lewis Hamilton.

„Nem is tudnék jobbról álmodni, biztos vagyok benne, hogy nincs másik csapat, ahol ugyanilyen kiváló a környezet. Nincs még egy csapat a sportban, amelyik ennyire törődik a pilótáival, mint a Mercedes. Ha elhagynám ezt a hajót, teljesen le is állnék. Része vagy az eseményeknek, a reklámjuknak, szinte a márka nagykövetévé válsz” – tette hozzá a háromszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: