DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel nyomás alatt csak még erősebb

Jó hír a Ferrari pilótájáért rajongóknak, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy minél kiélezettebb a helyzet, annál jobban teljesít a négyszeres világbajnok. Erre szüksége is lesz a második félévben.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke hosszabban is együtt dolgozott a Ferrari német pilótájával. 2010 és 2013 között szerezte ugyanis Vettel a vb-címeit, mindet a Red Bull istállónál. Egykori csapatfőnöke úgy véli, nem kétséges, hogy a német megszerezheti a világbajnoki címet, ha rajta múlik, ugyanis ha nyomás alatt kell versenyeznie, sokkal erősebbé és gyorsabbá teszi.

A 2017-es szezon az első pillanattól kiélezettnek mondható az első helyért folytatott harcban, nem tud igazán elszakadni egymástól Sebastian Vettel és Lewis Hamilton. Horner szerint Vettel mindig is kiválóan kezelte a rá nehezedő nyomást. „Sebastian nagyon jól összpontosító egyéniség. Hihetetlenül jól kezeli, ha nyomás alatt kell teljesítenie” – kezdte elemzését a Red Bull csapatfőnöke.

Nem jó hír Hamiltonnak, hogy Vettel nagyon ritkán hibázik nyomás alatt


„Gyakorlatilag, minél nagyobb nyomás nehezedett rá, annál jobban reagált rá a vezetésével, különösen igaz volt ez a világbajnokságok végjátékánál, a hozzáállása kitűnő, fejben úgyszintén. Általában mindent a saját javára tudott fordítani, nyilván nem véletlen, hogy négy világbajnoki címet is szerzett, ebből kettőt kifejezetten kiélezett körülmények között, nem remegett meg a keze” – dicsérte egykori pilótáját Christian Horner.

„2012-ben különösen szuper munkát végzett a hajrában. Ha jól emlékszem, az európai szezon végén egyetlen győzelem állt a neve mellett, talán Valenciában (Bahreinben - a szerk.), aztán elképesztő felzárkózásba kezdett, zsinórban négy győzelmet aratott és máris újra esélyessé vált” – tette hozzá a csapatfőnök.

Horner arról is beszélt, hogy a második félévben a Red Bull remélhetőleg feljavul és talán még a Ferrarinál is több pontot szerezhet az utolsó 9 futam során.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: