DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„A McLaren célja a legjobb négy között lenni”

Legalábbis ami a konstruktőröket illeti. A három nagycsapat mögött elsőként szeretnének a futamokon a pontokért harcolni Alonsóék. A spanyol csapattársa mesélt az idei évi elvárásokról.

Remek hétvégét zárt az eddigiekhez képest a McLaren-Honda, s idei első kettős pontszerzését könyvelhette el a Magyar Nagydíjon. Vandoorne szerint van esély rá, hogy Alonsóval karöltve innentől kezdve folyamatosan ott legyenek a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött.

Vandoorne így kezdte nyilatkozatát: „A célunk folyamatosan a legjobb négy csapat között lenni, de a középmezőny rendkívül szoros. Határozottan futamról-futamra javulunk, és találunk olyan dolgokat, amivel egyre kényelmesebben érezhetjük magunkat az autóban. Silverstone-ban talán egy kicsit meglepő volt a jó szereplés.”

A belga szerint megvan a megfelelő irány a csapatnál: „Meglátjuk, hol leszünk a hétvégéken - apró dolgok döntenek arról, hogyan teljesít az ember az időmérőn, és hogyan a versenyen. Csak haladnunk kell tovább a jó irányba, és remélhetőleg tudunk még további javulást mutatni a szezon hátralévő részében.”

 mclaren-a-negyedik-helyet-celozza-meg-2017



„Látszik, hogy a folyamatos erőfeszítéseink kifizetődnek, tehát a jó irányba haladunk. Nem itt akarunk lenni, egyértelműen nem, de amikor olyan lehetőségeink adódnak, mint a magyar pálya, élnünk kell vele”- folytatta a fiatal belga.

„A szezon kezdete nagyon nehéz volt - nemcsak nekem, hanem az egész csapatnak. Nagyon sok problémával kellett szembenéznünk, ami gátolta a működésünket. Nekem ráadásul egy kis időbe telt, míg megértettem, mire van szükségem, hogy kezelni tudjam ezeket a problémákat.”

„A mostani tapasztalatommal már sokkal inkább képes vagyok a jobb teljesítményre. Az utóbbi néhány versenyen elértem Fernando tempóját is, ami igen pozitív. Minden hétvégén nagy lépéseket teszek előre, és az autó egyre inkább illik hozzám. Ez reményt keltő a további versenyeket tekintve” - zárta pozitívan gondolatait a McLaren pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: