DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Toro Rosso-Honda lesz a Red Bull kísérleti nyula?

Küszöbön a Toro Rosso és a Honda megállapodása egy 2018-as motorszállítói szerződésről. Egyre valószínűbb, hogy a Red Bull előreküldi a fiókcsapatot kísérleti nyúlként, hogy mennyit fejlődik a Honda.

Miután a Red Bull részéről Dr. Helmut Marko és a Honda egyik főnöke, Masashi Yamamoto tárgyalásokat folytattak a hét első felében, már egészen bizonyos, hogy nem csak szóbeszéd, hogy a Toro Rosso és a Honda közelednek egymáshoz egy motorszállítói szerződés tekintetében.

A Honda nagyon szeretne egy második csapatot is ellátni erőforrásokkal a Formula-1-ben. A McLarennel való viszonya eléggé feszült a gyenge és az év elején még nagyon megbízhatatlanul is működő japán motorok miatt. Ám a japánok úgy érzik,, egy második csapat sokat segítene nekik, mivel dupla annyi adattal dolgozhatnának, ez pedig hozzájárulna a gyorsabb fejlődésükhöz.

2018-ban Honda motort használ majd a Toro Rosso is?


Eredetileg a Sauber istállóval meg is állapodtak májusban, ám a svájciaknál vezetőváltás történt, az új csapatvezetés pedig felbontotta az egyezséget és újra a Ferrarival szerződött. Arról szólnak a hírek, hogy hosszabb távon a Red Bull gondolkodik a Honda erőforrásaiban, ezért először a kistestvért, a Toro Rossót küldik, hogy térképezze fel a következő 1-2 szezonban, képes-e a japán erőforrás megfelelően felzárkózni. Ha igen, akkor lecserélnék a Renault-t Hondára.

A McLaren elfogadná a Toro Rossót második csapatként a Honda mellé, de jó eséllyel megvétózná a Red Bull érkezését. A Force India egészen biztosan nem vált Hondára a közeljövőben, nagyon jó viszonyt ápolnak a Mercedesszel és nincs is okuk leváltani jelenlegi erőforrásukat. Otmar Szafnauer szerint kimagaslóan jó motorral rendelkeznek, ráadásul a Mercedes sebességváltóját is használják, a szerződésük pedig hosszú távra szól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: