DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg előrelépést vár a Hungaroringre

Nico Hülkenberg már Silverstone-ban is remekül szerepelt a Renault-val, és a Magyar Nagydíjon is megismételné, sőt fokozná ezt a teljesítményt. A német elárulta, mire kell figyelni a mogyoródi pályán.

A német versenyző hatodikként zárta az előző versenyhétvégét, tehát Spanyolország után ismét az élmezőnyben tudott végezni a Renault-val. Úgy tűnik tehát, hogy a franciák fejlesztései működnek, ezért Hülkenberg a soron következő Magyar Nagydíj hétvégéjének is pozitívan foghat neki.

A Renault pilótája így emlékezett vissza az előző futamra: „Nagyon elégedett voltam a Brit Nagydíjon nyújtott teljesítményünkkel, elég pozitívra sikerült az a hétvége. Az új padlólemez remekül működött, és előreléptünk az autóval. Sikerült a jó rajtpozíciót egy erős befejezéssel párosítani.”

„A tempónk sem mondható lassúnak, gyorsabbak voltunk a középmezőnynél, és szereztünk néhány pontot, ami nagyon fontos. Itt az ideje, hogy Budapesten is hasonló módon szerepeljünk” - folytatta optimistán Hülkenberg.

 hulkenberg-magyar-elozetes-2017



A német pilóta elmondta a Hungaroring jellegzetességeivel folytatta: „Fizikailag nagyon megterhelő a pálya, ráadásul hőség van, ami nem egyszerű nekünk, versenyzőknek. A kör alatt nem sok idő van pihenni, tehát ez egy olyan nagydíj, ahol jobban számít az erőnlét, mint máshol.”

„Itt mindenféle kanyar megtalálható. Ha egyet elront az ember, valószínűleg a következőt is el fogja, ezért nagyon kell összpontosítani a helyes ívekre. Szeretem Magyarországot, ez egy jó pálya, nagyon sok technikás résszel és kanyarral, amik folyamatosan egymás után következnek” - zárta a nehézségekkel Hülkenberg. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: