DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Toro Rosso: Ilyennek nem szabad történnie!

A faenzai F1-es istálló pilótái összeütköztek a Brit Nagydíj első körében, Franz Tost csapatfőnök pedig érthetően csalódottan értékelte a vasárnap látottakat.

Nem elég, hogy a Toro Rosso pilótái megtalálták egymást a pályán a silverstone-i futam első körében, a leintést követően gyökeresen eltértek a pilóták véleményei a felelősséget illetően. Carlos Sainz szerint Danyiil Kvjat volt a ludas az incidensben, az orosz azonban úgy vélekedett, hogy legalább mindketten hibásak, ráadásul a versenybírák pikkelnek rá, hiszen zsinórban második alkalommal őt tartották felelősnek egy első körben történt baleset miatt.



Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke érthetően nem repesett az örömtől, amikor meglátta, hogy pilótái eltalálták egymást a Maggots-Becketts-Chapel kanyarkombinációban. „Ez nagyon nagy csalódás a csapat számára, hiszen megvalósult a lehető legrosszabb forgatókönyv a csapattársak ütközésével a verseny első körében” - mondta az osztrák. „Ennek nem lett volna szabad megtörténnie.”

„Ami a teljesítményt illeti, az autó képes lett volna arra, hogy az első tíz között végezzen - Danyiil körei ugyanis versenyképesek voltak, annak ellenére, hogy megsérült a padlólemeze és több más elem is az autóján. Be kellett hívnunk, hogy lecseréljük az első szárnyát, ezzel párhuzamosan pedig gumit is váltottunk, és a lágy keveréket tettük fel neki.”

„Azt gondoltuk, hogy talán tovább kint tud maradni, de aztán még egyszer ki kellett állnunk szuperlágyakért. Végül 15. helyen zártuk a versenyt, pont nélkül, de minél hamarabb meg kell feledkeznünk erről a hétvégéről, hogy a lehető legjobban fel tudjunk készülni Magyarországra. Az a pálya sokkal jobban feküdhet nekünk, és bízunk benne, hogy sikerült remek eredményt elérnünk a nyári szünet előtt” - tette hozzá Tost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: