DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Nem készültünk fel Silverstone-ra

A Mercedes F1-es világbajnoka szerint a brit pályán jelentkező erőhatásokra egyik pilóta sincs felkészülve, egészen brutális kanyarsebességeket érhetnek el idén az autók.

Már a tavalyi szezon óta téma az idénre áttervezett Formula-1-es autók brutális kanyarsebessége és a pilótákra érkező iszonyatos erőhatás, de mindez legjobban talán az előttünk álló hétvégén fog lecsapódni - Silverstone kanyarjai mindig is erről voltak híresek, most pláne komoly feladatot jelentenek majd. Lewis Hamilton szerint egyenesen fel sincs erre készülve a mezőny.

"Szerintem a Copse idén már padlógázas kanyar lesz. Nagyon gyors. Úgy gondolom, hogy egyikünk sincs felkészülve arra, hogy mennyire gyors lesz Silverstone a korábbi évekhez képest. A Maggots és a Beckets is hihetetlen lesz. Nagyon fizikális futam lesz a közepes és gyors kanyarokkal, a tavalyi erőhatások eggyel, vagy talán kettővel is megnőnek" - magyarázta a háromszoros világbajnok.

hamilton-spanyol



Sergio Perez, a Force India pilótája is izgatottan várja már, hogy kigördülhessen a brit aszfaltcsíkra. "Ha van pálya, amelyet tényleg nagyon várok, akkor ez az. Rendkívül kíváncsi vagyok arra, hogy a Copse tényleg padlógázas lesz-e. Talán lesznek autók, amelyek a hétvége valamely pontján át tudnak rajta így menni" - tekintett előre a mexikói.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is hasonló várakozásokat fogalmazott meg. "A Luffieldtől a Maggotsig nem fogják elvenni a gázt a pilóták, hosszabb időt mennek padlógázzal, mint Azerbajdzsánban. Ez nagyon impresszív lesz".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: