DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ennek volt köszönhető a Haas remek tempója Ausztriában

Az amerikai F1-es istálló bizonyult a spielbergi hétvége meglepetéscsapatának: Romain Grosjean a középmezőny legjobbja lett, Kevin Magnussent viszont műszaki hibák fosztották meg egy remek eredménytől.

Az első szabadedzést kivéve a Haas pilótái az összes gyakorláson a legjobb tízben zártak a Red Bull Ringen, így minden esély megvolt arra, hogy mind Romain Grosjean, mind pedig Kevin Magnussen bejusson a Q3-ba. Ez a franciának sikerül is - mi több, a hatodik lett -, a dán azonban felfüggesztés-probléma miatt idő előtt bokszba kényszerült. A skandináv pilótának a versenyen sem volt nagyobb szerencséje, akkor a hidraulika mondta fel a szolgálatot, amíg csapattársa a zseniális hatodik helyig viharzott.



Magnussen ennek ellenére nagyon örül neki, hogy versenyképesnek mutatkozott a VF-17-es, és nem felejtette el megemlíteni, hogy részben kinek köszönhetően. „Ez is megmutatta, hogy milyen jó a Ferrari. Ez motorerő szempontjából igencsak kényes pálya volt, a Ferrari pedig versenyképesnek bizonyult, és a hétvége megmutatta, hogy mire képes az erőforrásuk” - idézte a dánt a Crash.net.

„Talán a gumik is szerepet játszottak ebben, hiszen képesek voltunk munkára fogni őket, amíg mások nem. Nehéz megmondani, hiszen nem hittük volna, hogy ez lesz az eddigi legjobb hétvégénk versenyképesség tekintetében. Sok minden nem ment terv szerint, az időmérőn például ismeretlen okból eltört a felfüggesztésünk. Úgy tűnik, ez a szezon néhány váratlan meglepetéssel szolgál számunkra” - tette hozzá Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: