DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Kiderült, hogy miért állt meg a Haas Magnussen alatt

Günther Steiner csapatfőnök beszélt arról, hogy mi okozta azt a problémát Kevin Magnussen autójánál, amely miatt valószínűleg egy kettős pontszerzést dobott el a csapat.

Remek tempóra volt képes Ausztriában a Haas, amelynek ékes bizonyítékaként az előkelő hatodik helyet tudta megszerezni Romain Grosjean - a francia pilóta és az amerikai istálló volt a legjobb "nem élcsapat" ezen a hétvégén, jobbak voltak a Force Indiánál, a Williamsnél és a Toro Rossónál is. Grosjean mellett Magnussenben is megvolt a kiemelkedő eredmény lehetősége, de a dán technikai hiba miatt feladta a futamot.

 KM leaves garage during FP3-767_resize



"A hidraulikával volt gond, elszakadt a cső, elfolyt az olaj, nem működött a sebességváltó" - mondta a problémáról Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. A gondot az okozta, hogy új fejlesztésű hátsó szárnyat hoztak Spielbergbe és a DRS egyik alkatrésze gyakorlatilag kidörzsölte ezt a csövet, ami egy idő után megadta magát.

Steiner abban is biztos, hogy ha nincs ez a hiba, Magnussen is befért volna a legjobb tízbe. "A kilencedik-tizedik helyre ért volna oda, mi így számoltuk. Sajnos most nem volt szerencséje Kevinnek" - mondta erről a csapatfőnök. "Mi mást tehetünk még? Mi voltunk a legjobbak az élcsapatok mögött, Romain remek munkát végzett és minden rendben van. Most ez történt."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: