DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso elszólta magát a Ferrarival kapcsolatban

A maranellói F1-es istálló elnöke, Sergio Marchionne kizárta, hogy a spanyol visszatérjen hozzájuk jövőre, de mit szól mindehhez az érintett?

Fernando Alonso jövője sokadik alkalommal is a pilótapiac kulcstémája: szóba került mint potenciális Mercedes-, Ferrari-, vagy Renault-versenyző, természetesen amellett, hogy a McLarennel is szerződést hosszabbíthat. Amíg Bakuban a spanyol mosolyogva közölte, hogy nagyon jól állnak a dolgai 2018-ra, addig Spielbergben újabb információt kaphattunk jövője felől - csakhogy nem tőle, hanem az egyik érintett csapattól.



„Alonso minden bizonnyal azt mutatja, hogy szívesen visszatérne a csapathoz, de részünkről nem a várt választ kapja. Minket nem érdekel” - nyilatkozta a Ferrari elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne, aki szerint egyoldalú érdeklődésről van szó, ha ez valóban igaz egyáltalán. A kétszeres világbajnok 2010 és 2014 között volt a Scuderia pilótája, ez idő alatt tizenegy győzelmet szerzett, a világbajnoki címig azonban nem jutott el - legjobbja három második pozíció lett Sebastian Vettel mögött.

Bár Marchionne nem akarja a spanyolt, Alonso szavaiból azt lehet kiolvasni, hogy továbbra is gondolkozik a váltáson. „Még nem jött el az idő, majd szeptemberben beszélünk róla” - utalt a spanyol az átszerződésre. „Normális, hogy nem akarnak beszélni a pilótapiacról, mert a Ferrari és a Mercedes is a világbajnoki címért harcol, ahol a stabilitás az elsődleges szempont. A Ferrari most egy kis előnnyel rendelkezik, amit remélem, hogy sikerül megtartaniuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: