DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Ferrari: Alonso nem kell, Verstappen nem jön

Két toppilótát is összeboronáltak a Scuderiával, az elnök, Sergio Marchionne azonban mindkettő érkezését cáfolta. Vettelnek viszont csak egy szavába kerülne a hosszabbítás.

A Ferrari Osztrák Nagydíjra látogató elnöke, Sergio Marchionne nagyobb elkötelezettségre szólította fel a „kissé tétova” Kimi Raikkönent, illetve beszélt az istálló 2018-as felállásáról is. Mint ismert, egyelőre nincs szerződtetett versenyzője a csapatnak a következő Formula-1-es idényre, Raikkönen és Sebastian Vettel megállapodása is lejár év végén.

„Számos opciónk kínálkozik. Folytatnunk kell a tárgyalásokat Kimivel. Vele még nem beszéltem át, mit is akar igazán, ami viszont Sebet illeti, egyértelműen közöltem vele, hogy amennyiben maradni akar, lesz helye a csapatban” – mondta Marchionne, akit a grandprix247.com idézett.



Maranellóval kapcsolatba hozták már az istállónál korábban öt évet töltő Fernando Alonsót is – olaj a tűzre, hogy a spanyol ügyeiben segédkező Flavio Briatore kijelentette, a Mercedeshez vagy Ferrarihoz kell igazolnia –, Marchionne azonban ezt egyoldalú érdeklődésnek tartja: „Alonso minden bizonnyal azt mutatja, hogy szívesen visszatérne a csapathoz, de részünkről nem a várt választ kapja. Minket nem érdekel.”

És mi a helyzet Max Verstappennel, akinek 2018-ban még a Red Bullnál kell maradnia, ezért 2019-től látják Ferrariban? „Ami Verstappent illeti, nem írtunk alá vele semmit” – mondta az elnök, ezúttal nem beszélve arról, van-e erre irányuló szándék.

Christian Horner, a Red Bull főnöke is dühösen reagált a Ferrari-pletykára – elárulva, hogy a holland szerződése tovább érvényes, mint sokan gondolják: „Ez teljességgel szemétbe való hír, propaganda. Még ’19-re is kontraktusa van a csapattal. Azután kerül csak a nyílt piacra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: