DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem mostanában várja a győzelmeket a Renault

A francia gárda idén már egyértelműen a középmezőny tagja, de a dobogós helyezésektől még messze vannak. Cyril Abiteboul, a Renault motorsport-igazgatója elárulta, mikorra várja az istálló sikereit.

A Renault gyári csapata tavaly csatlakozott ismét a mezőnyhöz, és a tavalyi szezont a tanulásnak kellett szentelniük. Idén már jobban teljesít a csapat, és Nico Hülkenberg folyamatosan szállítja a pontokat az enstone-iaknak, akivel nagy tervei vannak a franciáknak.

Cyril Abiteboul elmondta, idei céljukat már most teljesítették: „Szerettük volna megragadni a középmezőnyben ebben az évben. Ez sikerült is, bár nyilván szeretnénk még előrébb kerülni a rajtrácson.”

hülkenberg-ausztria-idomero-2017



„A győzelmek 2019-ben jöhetnek. Ez hosszú időnek tűnik, de nem az. Tudjuk, hol járnak az élcsapatok” - folytatta a szakember azzal, mikorra várja a csapat sikereit.

A francia a következővel magyarázta a fenti dátumot: „Az F1-et az emberek irányítják. Ha most leigazolnánk valakit, kell várni egy vagy két évet, míg ő kamatoztathatja a tehetségét, és ez nagyjából a 2020-as autóra lehetne hatással.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: