DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jos Verstappen: Ne találjanak ki sztorikat rólunk!

Közeleg a nyár közepe, közeleg az átigazolási szezon, de ezt szokás szerint most is megelőzik az átigazolási pletykák. Max Verstappen idei kálváriáját látva felmerült, hogy apja már a kiutat keresi számára a Red Bulltól, a holland viszont most cáfol.

A fiatalabbik Verstappen az idei nyolc futamból már négyről is kiesett, ebből hármat műszaki hiba miatt kellett feladnia, miközben dobogós helyekért harcolt. Nem meglepő hát az elmúlt évek szupertehetségének frusztrációja, aki a pontversenyben immár csak feleannyi egységgel áll, mint a Bakuban idei első győzelmét begyűjtő csapattársa (92:45 az állás Daniel Ricciardo javára).

jos-max



Miután a holland a komoly győzelmi esélyekkel kecsegtető azerbajdzsáni futamról is kiesett, majd pedig kihagyta kötelező sajtómegjelenéseit, a háttérben máris arról kezdtek pusmogni, hogy apja, Jos Verstappen mozgatja a szálakat, aki állítólag idén szeretné kimenteni a Red Bull-lal meglévő szerződéséből a tinédzsert, hogy jövőre már a Ferrarihoz csatlakozhasson.

Az idősebb Verstappen azonban (egy korábbi megnyilvánulásával ellentétben most éppen nyomdafestéket tűrően) egy egysoros megjegyzéssel próbálta elfojtani ezeket a találgatásokat.

„Ne találjanak ki történeteket! Boldogok vagyunk a Red Bullnál” - idézi Jos Verstappent az F1i.

Eközben a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko igyekezett némi bűnbánatot tanúsítani a holland pilóta gyenge évkezdése miatt, hiszen többször is a technika adta meg magát az energiaitalosoknál, amely eddig a szezon egyik legmegbízhatatlanabb konstrukciójának tűnik.

„Pusztán a karosszériát tekintve valószínűleg mi vagyunk a legerősebbek a mezőnyben” - kezdte a pozitívummal Marko. „Ám a megbízhatóságon, valamint a motoron tovább kell dolgoznunk. Már hat meghibásodásunk volt ebben a szezonban, különösen pedig Max Verstappent sajnálom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: