DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Verstappenek szerződést próbálnak szegni?

Egyesekben gyanút keltett, hogy Max Versteppen szándékosan mellőzte médiakötelezettségeit bakui kiesése után – a rossz tanácsokat adó apáról, Ferrari-megkeresésről és belső feszültségről szól az F1-es sajtó pletykarovata.

A fiatal Verstappen 25 000 euró pénzbüntetést kapott az Azerbajdzsáni Nagydíj után: idei negyedik – zsinórban második – műszaki hiba miatti kiesése után csalódottságában a mérnöki megbeszélés után rövid úton elhagyta a pályát, és nem vett részt a kötelező verseny közbeni/utáni interjúkon.

Az F1i.com beszámolt a pletykákról, amelyek nem csupán az érzelmek által vezérelt reakciót, hanem apja, Jos Verstappen tanácsát látták a kihágás mögött. A spekuláció szerint a Verstappenek – az idősebbik ágálása következtében – kezdenek elhidegülni az elvárásokon alul teljesítő Red Bulltól, miközben a Ferrari, amely állítólag megcélozta a 19 éves pilótát, vonzó alternatívának tűnik. Ezért igyekeznek módot találni arra, hogy megszegjék a 2018-ban is érvényes szerződést, amely a pilótát a csapathoz láncolja.



Erről a szerződésről mondta azt Helmut Marko, hogy fix, és csak a csapat részéről lehet felbontani. Elmondása szerint néhány záradék Verstappent még hosszabb időre hozzájuk köti – valószínűtlennek tűnik, hogy néhány nyilatkozat elmulasztásával fel lehetne bontani.

Ugyanakkor az F1i kiemelt egy kis történetet, amely azt támasztja alá, nincs tökéletes egyetértés csapaton belül. Egy riporter Twitteren közzétette, hogy Christian Horner szerint Verstappen frusztrációjáért nem az istálló hibás, ők megteszik a tőlük telhetőt. Erre Jos Verstappen, aki idén már maga is Red Bull-alkalmazott, így reagált a közösségi csatornán: „Ló***t.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: