DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

„Verstappen Alonsóhoz hasonlít”

2015-ben a Formula-1-be, tavaly pedig az élmezőnybe robbant be üstökösként Max Verstappen, idén azonban a várakozásokhoz képest gyengébb és megbízhatatlanabb autója miatt visszaesett. Ez azonban csak egy lépcső az erősödéshez?

Mark Webber igencsak jó véleménnyel van a fiatal holland titánról, aki még nincs 20 éves, de több, mint egy éve már futamgyőzelemmel is rendelkezik. Az ausztrálok egykori pilótája szerint Verstappen csak profitálni fog a mostani nehezebb időszakából, ami mentálisan inkább megerősíti hosszabb távon. A holland a legutóbbi hat nagydíjból négyet volt kénytelen feladni, egyszer sem a saját hibájából.

Legutóbb Azerbajdzsánban szállt el a motorja mindössze tíz megtett kör után. „Annyira nagyon fiatal, még nem is sejti, hogy mennyire sokat fog még tanulni, szinte ijesztő, hogy mennyit. Még csak most rakja össze a mozaikot. Nagy tűzzel versenyez és pont ez az, amire szüksége van” – kezdte értékelését Mark Webber.

Verstappen vezetése Alonsóéhoz hasonlít?


Az ausztrál szerint Verstappen egy csiszolatlan gyémánt, de a versenyzése még csak most élesedik. „Nagyon szereti az első kanyarokat külső ívről venni a rajt után, ebben nagyon hasonlít Fernando Alonsóra. Montrealban bevált neki, Barcelonában viszont nagyon nem, mert egyszerre hárman próbáltak bekanyarodni” – hasonlította a holland pilótát a spanyolok kétszeres világbajnokához Webber.

„Még több ilyen van vele kapcsolatban, meglátjuk, hogy fogja megoldani a következő időszakot. De egy igazi fenomén, óriási tehetség és nagy tűzben ég ebben a pillanatban” – zárta dicsérő szavait Webber.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: