DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ecclestone: Szerződtesse a Ferrari Alonsót!

Bernie Ecclestone igen aktívvá vált az elmúlt napokban, most éppen a Ferrari csapatnak adott egy fontos tanácsot, miszerint Fernando Alonsót vegyék vissza.

A 86 éves üzletember elsősorban úgy értette, ha üresedés lenne 2018-ra az istállónál. Egyelőre ugyanis sem Sebastian Vettelnek, sem Kimi Raikkönennek nincs szerződése a jövő évre. A szakértők szerint Vettel nagy valószínűséggel marad az olaszoknál, erre már tett is utalásokat. Ám Raikkönen jövője még nagy kérdés.

Minden egyes verseny elteltével jelentősen csökken a valószínűsége annak, hogy Fernando Alonso a McLarennel marad, de mivel továbbra is bizonyítja kitűnő vezetési képességeit, bizonyára komoly lehetőségek adódnak előtte a 2018-as szezonra.

Az F1 korábbi mindenható urát, Bernie Ecclestone-t Bakuban kérdezték arról, hogy a Ferrarinak kit kellene leszerződtetnie, ha üresedés lenne az istállónál a jövő évre, azonnal rávágta a választ. „Fernando Alonsót, természetesen. Ő minden idők egyik legjobb pilótája” – replikázott Bernie.

A McLarentől nagy valószínűséggel távozik Alonso


Flavio Briatore, a Benetton és a Renault egykori csapatfőnöke, jelenleg Alonso egyik menedzsere. Ő szintén nem zárta ki, hogy a spanyol ász Maranellóba tér vissza. „Ő mindig mindenkivel jól kijött a csapatban, egyedül Mattiaccival voltak problémái” – utalt Briatore az azóta már távozó Ferrari-főnökre az olasz Rai rádióadásában.

„Ebben az életben soha semmit sem zárhatsz ki, Fernando pedig olyan, mint Senna, akinek soha senkivel nem volt baja a csapatában, csak szüksége van egy autóra, amivel lehetséges a győzelem. A Formula-1-ben jelenleg két istálló képes rá, a Mercedes és a Ferrari. A McLaren csak akkor válhat topcsapattá újra, ha motort cserél. Meglátjuk, a Red Bullnak és a Force Indiának is akadnak jó versenyei, ahogy ezt láttuk Bakuban” – zárta gondolatait Briatore.

Azért egy Vettel – Alonso párost elég nehéz elképzelni súrlódás nélkül, mert két dudás kerülne egy csárdába. Hasonló problémák üthetnék fel fejüket, mint a Hamilton-Alonso duónál 2007-ben. A Hamilton – Alonso – Vettel triót képtelenség elképzelni egyazon csapatban, de talán Verstappen is ide sorolható már.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: